Laurell K. Hamilton: Guilty Pleasures

Boken som fikk æren av å åpne leseåret 2010 var denne:


Anita Blake har en noe spesiell jobb; Hun får de døde til å gjenoppstå. Dette er særlig praktisk i tilfeller hvor avdøde for eksempel har glemt å etterlate et testamente og de gjenlevende slektningene lurer på hvem som skal ha de ulike eiendelene. Frøken Blake er dessuten vampyrjeger og hun hater de bloddrikkende vesenene av hele sitt hjerte. Det er det tydeligvis flere som gjør - en seriemorder er ute etter byens vampyrer og vampyrenes hersker vil at Anita Blake skal finne synderen.

Denne boken kom første gang ut i 1993, etter at Laurell Hamilton hadde brukt to år på å finne et forlag som ville utgi den. Nå, 17 år senere er forfatteren en fast traver på bestselgerlistene til New York Times og har solgt over 6. millioner bøker.

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor serien er blitt så populær, i hvert fall ikke om jeg skal dømme etter den første boken. Her er det spenning, en liten dose romantikk og erotikk og overnaturlige elementer i stort monn. Det beste med boken er imidlertid heltinnen selv. Anita Blake er kynisk, vittig og så sterk som en kvinnelig hovedperson skal være, men hun har også sårbare sider. I det hele tatt er det mange spennende karakterer som dukker opp. Det at boken er lettlest og til tider veldig dialogbasert er heller ikke noe minus.

En humoristisk og spennende leseopplevelse.

Labels: , , , ,