Boknyheter: Patti Smith skriver krim, Kat Falls med dystopi m.m.

Her er noen assorterte boknyheter: 


Patti Smith skriver krim
Artisten Patti Smith røpet nylig at hun arbeider med en kriminalroman. Hun har arbeidet med boken de siste to årene, og handlingen er inspirert av kirkegården ved St Giles-in-the-Fields i London. Smith har tidligere utgitt biografien Just Kids. 

Flere filmer om Poe
I fjor høst ble det kjent at John Cusack skal spille rollen som Edgar Allan Poe i filmatiseringen av The Raven.Nå kommer nok en film med Poe som tema. The Pale Blue Eye handler om en ung Poe som detektiv på West Point. Edgar Allan Poe er forøvrig også et tilbakevendende tema i den nye krimromanen Nådens Omkrets av Jørgen Brekke.

Selger mer Kindle - bøker enn pocket
Amazon er kindlebøker nå mer populære enn pocket. Det skriver eBookNewser. Dette kommer i tilegg til at salget av pocketbøker fortsetter å øke på nettstedet.

Bok i bagasjen
NRK starter en ny nettserie hvor de intervjuer innvandrere om hvilken bok de hadde med seg i bagasjen, da de kom til Norge. Du kan lese mer her.

Sakprosaforfattere skaper debatt
Forfatterforeningen bygger litterære murer ved ikke å åpne for å gi medlemsskap til sakprosaforfattere. Det hevdet Ivo de Figueiredo og Morten Strøksnes i et innlegg i Aftenposten. Saken har skapt debatt den siste uken og politikerne har også engasjert seg. Les mer her, her og her.

Ny roman fra Jens Lapidus
I juni kommer tredje roman i Stockholm Noir serien, signert Jens Lapidus, på svensk. Livet Deluxe er tittelen på boken.

Kat Falls skriver dystopisk trilogi
Kat Falls, forfatteren bak Mørkt liv som akkurat er utgitt på norsk, jobber med en trilogi som skal utgis neste høst. I en mørk fremtid er USA blitt delt i to soner av en stor mur. På den ene siden har man den siviliserte Vesten, på den andre siden, Øst, hersker sykdom og lovløshet. Tittelen på serien blir The Fetch og Scholastic skal utgi bøkene i USA.

Relanserer Fjells første roman
Jan Erik-Fjell, som har hatt stor suksess med Tysteren, har tidligere skrevet romanen Pus. Nå relanserer Fritt Forlag boken. Boken vil sendes ut til butikkene i begynnelsen av februar.

Ny bok om Michael Jackson
Familien Cascio, som i en årrekke pleide et hemmelig og nært vennskap med Michael Jackson, var forsidestoff i en rekke aviser da deres forbindelse med popkongen nylig ble avslørt. Nå kommer Frank Cascio med en bok om popstjernen. My Friend Michael er tittelen, og boken forteller om Cascios vennskapsforhold til Michael Jackson gjennom 25 år. Boken kommer lanseres til høsten.

Gena Showalter skriver ungdomsserie
Showalter, som blant annet er kjent for sin serie Lords of the Underground, forsøker seg nå på en ungdomsserie. Alice in Zombieland er tittelen på den første boken, og handler om en ung pike som mister foreldrene sine i en tragisk ulykke og våkner opp i en verden full av zombier. Det er forløpig meningen at serien skal bli på tre bøker. Showalter har akkurat startet arbeidet med bok en, utgivelsedato er ukjent.

Lovende debutanter
Paul Elwork er en av debutantene som Publishers Weekly trekker frem som mest lovende denne våren. Du kan lese presentasjon av bøker og forfattere her. 

Gyldendal ruver i Danmark
I lys av debatten som har foregått rundt eierforlagene til Bokklubben i Norge, kan det være spennende å kikke på en nyhetssak fra Danmark. Danske Gyldendal har en tilnærmet monopollignende status her, skriver Jyllands Posten. En opptelling avisen har gjort viser at av 168 nye skjønnlitterære forfattere, utkommer 142 av dem på Gyldendals forlag. De resterende 26 utgis på syv andre forlag. Du kan lese hele saken her.

Pris til Jussi Adler - Olsen
Den danske bestselgerforfatteren ble nylig tildelt De Gyldne Laurbær. Prisen tilsvarer Bokhandlerprisen i Norge. Journal 64 er Adlers siste bok på dansk, og den hadde et førsteopplag på 80.000 eksemplarer. Boken vil komme på norsk i 2012.

Ny roman fra Monica Ali
Forfatteren bak Brick Lane kommer med ny roman til sommeren. Untold Story er fortellingen om prinsesse Diana og hva som kunne ha skjedd med henne, om hun ikke hadde omkommet i en bilulykke i Paris i 1997.

God søndag, alle sammen!


Labels: