Smakebit på søndag #31: Pokerfjes

Smakebit på søndag er en fast spalte som organiseres av Ladybug på Flukten fra Virkeligheten. Her deler vi noen setninger fra en bok vi for eksempel leser nå.

Min smakebit denne uken er hentet fra boken Pokerfjes av Ulrik Høisæther

Dette er Høisæthers debutkrim. Hovedpersonen, Eveline Enger, samler på sjeldne tegneserier og i utdraget under er hun i en bar. Jeg syntes det var morsomt hvordan Høisæther har latt henne benytte seg av tegneserieskalaen for å vurdere menneskene rundt seg:

Hun benyttet tegneserieskalaen som graderte hefter fra null til ti, begynte fra toppen og trakk for skjønnhetsfeil; rustne stifter, bretter, stressrynker, avskalling, fuktskader, rifter, prislapper, navnetrekk, restaurering, manglende midtsider, løse omslag og teip. Det var mange tilsynelatende 9.8 i lokalet, men som i nærmere øyesyn ble avslørt av manglende innhold, godt skjulte rifter og revner, og som var ødelagte av fuktskader og enda bedre skjult restaurering.

Bli med på smakebit på søndag du også: 

* Åpne boken du leser i nå
* Finn et par setninger som du kan dele med leserne av bloggen din ( vær forsiktig, ikke del setninger som kan avsløre for mye, da det kan ødelegge for de som ønsker å lese boken senere.)
* Gå inn på Flukten fra Virkeligheten og legg igjen link til innlegget ditt her. 

Labels: , , ,