Boknyheter; Gregory skriver for ungdom m.m.

Da har jeg nok en gang samlet et knippe boknyheter fra inn - og utland.

Philippa Gregory skriver serie for ungdom
Gregory, som er kjent for et stort antall historiske romaner fra Storbritannia, skriver nå på en ny ungdomsserie. Så langt er fire bøker planlagt, og alle vil ha historisk innhold.

Dansk bok skaper kontrovers
En ny dokumentarbok, som framstiller flere kjente danske artistene i et svært ufordelaktig lys, skaper oppstand i Danmark. I avisen Berlingske Tidende får boken 0 i terningkast og beskrives som et karaktermord som aldri skulle vært utgitt. Erindringer om Larsen og Clausen og andre ronkedorer i Rockland utkom onsdag forrige uke, og Kim Larsen er en av dem som får sitt pass påskrevet.

De beste bok - sangene
The Observer har satt opp en liste over den ti beste sangene som er basert på bøker. På topp troner Killing an Arab med The Cure.

Brukte kun uker på ny bok
Paulo Coehlo brukte kun tre uker på å skrive sin nyeste roman Aleph. Det skriver the New York Times. Coehlo brukte imidlertid fire år på å samle stoff til romanen. Boken kommer på norsk til våren.

Liten interesse for Assange
En nylig utgitt biografi om wikileaksgründeren Julian Assange, har fått en kjølig mottakelse i Storbritannia. De tre første dagene ble det kun solgt 644 eksemplarer av boken, hvilket lander den på en 50. plass over de mestselgende bøkene i sin kategori.

Hackere planlegger bokutgivelse

Hackergruppen Anonymous, som har skapt overskrifter verden over, ønsker nå å utgi bok om sine aktiviteter. De er for tiden i forhandlinger for å skaffe seg bokkontrakt,skriver Galleycat.

Spår døden for bokhandelen
I 2025 vil mesteparten av boksalget foregå digitalt, hevder nettmagasinet Techcrunch. De har satt opp en fremtidig tidslinje for hvordan de mener bokbransjen vil komme til å utvikle seg de neste årene.

Nyttige twitterkontoer
Er du aktiv på Twitter. Her er en liste som sies å være flott for bokormer som er på twitter.

Ny serie fra Andrea Cremer
Ungdomsbokforfatter Andre Cremer, kjent for sin trilogi Nightshade, har inngått kontrakt om å skrive en ny ungdomsserie innen sjangeren steampunk. Den første boken i serien, The Inventor's Secret, er planlagt utgitt høsten 2013 og handlingen finner sted i en tenkt virkelighet i Amerika på 1800 - tallet. Cremer skal også skrive en ny bok i Nightshade - serie, en såkalt prequel kalt Rise.

Colin Powell skriver bok
Den tidligere amerikanske utenriksministeren har inngått kontrakt med Harper Collins om å skrive sakprosaboken It Worked for Me: Lessons in Leadership and in Life. Boken skal etter planen utgis i mai 2012.

Neil Young skriver på selvbiografi
Musikklegenden Neil Young skal utgi sine memoarer høsten 2012. Den foreløpige tittelen er Waging Heavy Peace, og boken vil utkomme på Blue Rider Press.

Fant savnet M. Cain bok

Nylig ble det kjent at en hittil ukjent roman av forfatteren James M. Cain, The Cocktail Waitress, skal utgis neste høst. Forfatteren er kjent for verker som Mildred Pierce.

Mørk ungdomsserie
En ny ungdomsserie, som begynner med boken Dark Metropolis, antas å ville gjøre det godt. I den første boken befinner vi oss i en by hvor korrupsjon florerer og myndighetene ikke etterforsker forsvinningssaker. Da en ung pike blir borte, må hennes beste venn søke gjennom byens underverden for å finne ut hva som har skjedd med henne. Disney-Hyperion har kjøpt rettigheten til serien på auksjon. Serien er skrevet av Jaclyn Dolamore som tidligere har skrevet blant annet Magic under Glass.

Antologi med kjente forfattere
Melissa Marr og Tim Pratt redigerer en ny novellesamling kalt Rags and Bones. Her vil leserne finne bidrag fra kjente forfattere som gjenforteller klassiske historier. Neil Gaiman, Carrie Ryan og Kelley Armstrong er noen av forfatterne som bidrar. Utgivelse er tenkt høsten 2013.

Juliet blir film
Anne Fortiers suksessrike bok, Juliet, skal bli film. Paramount har kjøpt rettighetene og Chad og Dara Creasey skal skrive manuset. I Norge har Gyldendal utgitt boken.


Trailer for Safran Foers bok
Den første traileren for Ekstremt høyt og utrolig nært av Jonathan Safran Foer er nå sluppet. Filmen lanseres rundt juletider i år.


Oppfølger til The Shining
Stephen King har bekreftet at han nå skriver på oppfølgeren til The Shining. Dr Sleep vil bli tittelen, og Danny Torrence vil få hovedrollen. Hør King lese fra boken her: 

Labels: