Philippa Gregorys bøker blir tv-serie på BBC

Den britiske forfatteren Philippa Gregorys bøker om rosenes krig skal bli tv - serie. Det melder BBC News. Bøkene i denne serien består hittil av The White Queen, The Red Queen og The Lady of the Rivers. To andre bøker er også under planlegging. I Norge har Bazar forlag så langt utgitt Den hvite dronningen og forlaget skal også utgi flere andre bøker i denne serien.



I Gregorys serie fortelles det meste fra kvinnenes perspektiv, og det vil naturlig nok også bli rettledende for den kommende TV - serien. -Vi har ikke helt bestemt oss for hvor mange episoder det vil bli i serien, men det kommer til å bli mange, opplyste Ben Stephenson ved BBC.  Håpet er at Rosenes krig skal klare å oppnå samme suksess som det tvserien the Tudors har hatt.



BBC har også andre spennende tv-serier under utvikling. The Moonstone av Wilkie Collins, som forøvrig er en av bøkene vi skal lese i Lines lesesirkel dette året, skal filmatiseres. Det samme skal James Herberts The Secret of Crickley Hall. Sistnevnte bok handler om en familie som flytter inn i et hjemsøkt hus.



Labels: , , , , ,