Bokelskerinnen intervjuer: Arild Stavrum

I dag synes jeg det er kjempehyggelig å ønske Arild Stavrum velkommen til bloggen min:
Foto: Finn Ståle Felberg
Arild Stavrum er født og oppvokst i Kristiansund, og det var også her han la grunnlaget for det som senere skulle bli en stor karriere innen fotball. Han begynte å spille fotball i Clausenengen før han som nittenårig ble hentet til Brann i 1991. I 1993 gikk ferden videre til Molde fotballklubb, hvor Arild gjorde stor suksess som spiller. Allerede i 1994 ble han klubbens toppscorer, og var sterkt medvirkende til at klubben tok sølv i serien. I 1996 dro han til Stabæk og så, året etter, til Helsingborg i Sverige. Her ble han toppscorer i Allsvenskan. Arild har også spilt for Aberdeen og Besiktas.

Etter 2004 - sesongen, hvor Arild igjen var i Molde, la han opp og ble fotballtrener for Bærum. Han har også trent Molde og Skeid.  Ved siden av fotball har Arild skrevet for Aftenposten, bladet Boing, Scotland on Sunday og Tidens Krav. Nå jobber han som reporter for TV2 - sporten.

I 2008 debuterte Arild som forfatter med romanen 31 år på gress. Boken ble blant annet kåret til en av årets beste sportsbøker av Dagens Nyheter i Sverige og fikk veldig gode kritikker der og her hjemme. Nå gjør Arild en ny debut, denne gangen som krimforfatter med boken Golden Boys:


I Golden Boys blir Norges mektigste fotballagent Arild Golden funnet drept på sitt kontor. Mange ser ut til å ha et motiv for drapet, Golden har skapt flere fiender i løpet av sin karriere. Forsvarsadvokat Steinar Brunsvik, som selv har en fortid som fotballspiller, får oppdraget med å forsvare mannen som blir mistenkt for mordet, og Brunsvik befinner seg snart i et skittent spill som også berører ham selv.

Her kan du blant annet lese om hvorfor Arild valgte å ta livet av en fotballagent i boken sin, og hvilken bok han ellers mener du bør lese denne påsken:

Du er aktuell med en krimroman denne våren. Kan du fortelle kort hvordan du fikk ideen til denne romanen, og hvor lenge du har arbeidet med den?

Ideen var å skrive en krim fra fotballmijøet. Da trengte jeg å ta livet av en som mange ville ha motiv for å drepe... En fotballagent virket som den åpenbare løsningen! Jeg skrev boka stort sett i 2011, og litt utpå året i år.

Hva var det vanskeligste i arbeidet med denne romanen, og hva er du mest fornøyd med?

Krim er vanskelig. Jeg har stor respekt for de som klarer å g ut bok etter bok. Noe av det beste jeg har lest er krim, det vil si hvis forfatteren klarer å gjøre spennende, men at det også ligger et alvor under. Jeg håper jeg har klart kombinasjonen: Underholdning og alvor.

Hva er den viktigste grunnen til at leserne skal plukke opp boken din?

Den er fra et miljø det ikke har vært skrevet så mye krim fra før. Jeg håper leserne vil finne det interessant å se at fotball er så mye mer enn corner og offside, men jeg håper også at boken står seg som en krim, uavhengig om leseren er interessert i fotball eller ikke.

Foruten din egen bok, hvilke(n) krimbøker vil du anbefale å lese denne påsken?

Hva med Shutter Island. Kjedelig film, bra bok.

Hva skal du selv lese denne påsken?

Jeg leser akkurat nå historien om Konstantin den store og en bok om Nigeria. Så Tron Jensen, kollega fra Oktober. Og det blir nok noe krim også...

Tusen takk for at du tok deg tid til dette intervjuet, Arild Stavrum. 

Du kan lese mer om Arild og boken hans i denne saken i Tidens Krav. Arild skriver også egen blogg hos TV2, den finner du her.  Arild befinner seg også på twitter her.Dagens spørsmål: Hvorfor valgte Arild å ta livet av en fotballagent i Golden Boys?

Ta vare på svaret. Når du har svaret på alle spørsmålene (siste kommer 28.3), sender du dem i en epost til bokelskerinnen@gmail.com og er med i trekningen av en pakke med krimbøker. Les mer om det her.

Labels: , , , , , , , , , , , , ,