Smakebit på søndag #50: The Long Walk

Da er det søndag og klart for en ny runde med smakebiter. Som alltid arrangeres denne spalten av Mari ved Flukten fra virkeligheten, og det hele går ut på at man deler noen linjer fra en bok man leser nå.


Jeg leser som vanlig flere bøker samtidig, og velger meg en smakebit fra The Long Walk av Stephen King. Boken inngår i et samleverk kalt The Bachman Books: 
 "Warning! Warning 7! Third warning, 7!"
"I've got a charley horse!" Curley shouted hoarsely. "It ain't no fair if you've got a charley horse!"
He was almost beside Garraty now. Garraty could see Curley's adam's apple going up and down. Curley was massaging his leg frantically. And Garraty could smell panic coming off Curley in waves, and it was like the smell of a ripe, freshly cut lemon.


Uansett hva slags trend som kommer innen populærlitteraturen, særlig for ungdom, kan du være sikker på at Stephen King har vært innom det tidligere. Han skrev om vampyrer i Salem's Lot og han har også skrevet dystopi. The Long Walk blir anbefalt lesere som liker Dødslekene. Her legger hundre ungdommer, alle med hvert sitt nummer, ut på en lang marsj, de kan ikke slå ned på farten eller stanse, for da risikerer de advarsler. Etter tre advarsler kan du bli skutt uten videre om og men. Vinneren av marsjen er den som står igjen til slutt.


Vil du være med på Smakebit på søndag?

* Åpne boken du leser i nå og finn et par setninger som du kan dele med leserne av bloggen din (vær forsiktig, ikke del setninger som kan avsløre for mye da det kan ødelegge for de som ønsker å lese boken). Hvis du ikke har en egen blogg så kan du dele en smakebit fra boken du leser i kommentarfeltet hos Mari.

* Skriv en liten bloggpost med en link tilbake til innlegget hos Mari, og deretter legger du igjen en link til din egen bloggpost i inLinkz oversikten hos henne

God søndag! 

Labels: , , , ,