Boknyheter: Ny selvpubliseringssuksess, J.K. Rowling ut på norsk etc

Her kommer noen nyheter jeg har plukket opp den siste tiden: 

True Blood - serien går mot slutten
Charlaine Harris, forfatter av den populære bokserien True Blood, annonserte nylig på Facebook at serien nå går mot slutten. Dead Ever After vil bli tittelen på den siste boken i serien, og den har planlagt utgivelsesdato 2. mai 2013. Harris har tidligere sagt at når hun slutter serien, så er den avgjørelsen endelig. Da vil det ikke bli noen flere bøker utgitt senere.

24 timer med Knausgård
Er du tilhenger av Karl Ove Knausgård og Min Kamp - serien? Da bør du vurdere en tur til Arendal fredag 8 juni, hvor det skal være opplesning fra verket. Arrangementet vil vare i 24 timer, og Arendal bibliotek holder også døgnåpent samtidig. Det vil bli servering til de fremmøtte. Arendal er Knausgårds hjemby.

Cassandra Clare og Holly Black skal skrive bokserie sammen
De amerikanske forfatterne Cassandra Clare og Holly Black signerte nylig kontrakt med Scholastic på en fantasy - serie bestående av fem bøker. Clare og Black har vært venner i flere år privat. Hovedpersonen i bøkene er tolv år gamle Callum Hunt som får livet sitt forandret på måter han ikke kunne ha forestilt seg. Første bok i serien, The Iron Trial, utgis i 2013. Filmrettighetene er også solgt.Robert Kulzer som produserer The Mortal Instruments - filmen, skal produsere denne serien også.

Planlegger film om Steve Jobs
Sony Pictures Entertainments skal lage en film om Steve Jobs basert på biografien skrevet av Walter Isaacson.  Aaron Sorkin, som skrev manuset til filmen The Social Network, har fått oppgaven med å skrive manuset.

Golden Boys solgt til Danmark
Arild Stavrums fotballkrim Golden Boys ble nylig solgt til Danmark, til forlaget People's Press. Boken har gjort det bra her hjemme, det er allerede trykket nytt opplag av den.

Cappelen Damm utgir Rowlings kommende bok
J.K. Rowlings nyeste bok, The Casual Vacancy, har planlagt utgivelse 27. september i år. Nå er det også blitt kjent at boken kommer ut på norsk. Cappelen Damm, som også utgir Harry Potter serien på norsk, har skaffet seg rettighetene.

Ny selvpubliseringssuksess i USA
En ny forfatter har fått sitt store gjennombrudd etter at han ga ut bøkene sine selv. Hugh Howey har skrevet Wool, en science fiction serie, og nylig ble filmrettighetene til denne serien solgt til 20th Century Fox som skal samarbeide med Ridley Scott om en filmatisering. Etter at Wool - serien begynte å selge godt på nett, avslo Howey en rekke tilbud fra amerikanske forlag og fokuserte heller på salg av filmrettigheter og utenlandssalg. 20th Century Fox sammenligner Wool med The Road av Cormac McCarthy.

Leser bøker på undergrunnen i USA
Bloggen Bokhora gjorde meg oppmerksom på et nettside som er viet folk som leser på undergrunnen i New York. Veldig inspirerende og fin side, anbefaler deg å ta en titt der.

Ny thriller skaper interesse
Matthew Quirks thrillerdebut The 500 har allerede blitt en liten snakkis i USA selv om den først utgis i juni. Boken sammenlignes med the Firm av John Grisham og 20th Century Fox har kjøpt filmrettighetene til den. Nå er også en boktrailer sluppet og den ser du her:


Labels: , , , , , , , , , , ,