Fremtidige favoritter #21

Fremtidige favoritter er en spalte jeg legger ut hver eneste fredag. Her skriver jeg litt om bøker jeg ønsker meg, bøker jeg gleder meg til å lese, bøker jeg er spent på osv. Du kan også være med. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive et innlegg, kalle det "Fremtidige Favoritter" og legge igjen linken til din bloggpost nederst i dette innlegget. Link også gjerne tilbake til denne bloggposten slik at flere som har lyst kan bli med.

Her er bøkene jeg ser frem til denne uken:

Trude Teige: Svik (20.8.12)
Jeg er veldig glad i journalistkrim, og når det i tillegg legges inn elementer fra 2.verdenskrig vet jeg at dette er noe jeg må lese.

En idyllisk bygd på Sunnmøre blir åsted for drap. Liket av en eldre mann blir funnet i en båt som driver på fjorden. Mannen viser seg å være en tysk turist som har feriert i bygda i mange år. Kajsa Coren er tilbake i Losvika på Sunnmørskysten, der hun bodde som barn. Hun arbeider med en bok om kvinnene under krigen, og hun kommer over en historie om en ung jente som hadde et forhold til en tysk soldat og sporløst forsvant fra bygda i 1941. Kajsa fatter også interesse for Havbrismysteriet: To unge menn som flyktet med en fiskebåt til England, men aldri ble sett igjen.Etter hvert oppdager hun at mennesker fra bygda bærer på mørke hemmeligheter fra både nær og fjern fortid - søsken er ikke på talefot, en jordstrid har splittet en familie og uforklarlige hendelser har skapt frykt blant bygdefolk. Så skjer det et nytt drap i bygda.

Jamil Ahmad: Vandrefalken (15.9.12)

Jeg liker bøker med historier som utspiller seg i andre kulturer. Denne gir meg dessuten litt assosiasjoner til Drageløperen.
Handlingen i denne oppsiktsvekkende debutromanen er lagt til de ugjestmilde grensetraktene mellom Pakistan og Afghanistan. I "Vandrefalken" skildres den svært tradisjonsbundne og ærerike kulturen i dette området for første gang fra innsiden. Jamil Ahmad skriver ømt, vakkert og innsiktsfullt om en verden styrt av gamle skikker og grusomhet, av kjærlighet og omsorg, av forsakelser og kamp for å overleve. En skjør og uforsonlig verden som er i forandring under påtrykk fra mer moderne omgivelser. Gjennom historien til Tor Baz - den svarte falken som vandrer mellom klanene - har Jamil Ahmad gitt oss en uforglemmelig roman.

Isaac Marion: Warm Bodies 
Denne fikk jeg tilsendt av Mari for en stund siden. Hun har skrevet en flott omtale av boken. Filmatiseringen av boken kommer på kino i 2013.
R is a young man with an existential crisis--he is a zombie. He shuffles through an America destroyed by war, social collapse, and the mindless hunger of his undead comrades, but he craves something more than blood and brains. He can speak just a few grunted syllables, but his inner life is deep, full of wonder and longing. He has no memories, noidentity, and no pulse, but he has dreams. After experiencing a teenage boy's memories while consuming his brain, R makes an unexpected choice that begins a tense, awkward, and stragely sweet relationship with the victim's human girlfriend. Julie is a blast of color in the otherwise dreary and gray landscape that surrounds R. His decision to protect her will transform not only R, but his fellow Dead, and perhaps their whole lifeless world.Hvilke bøker gleder du deg til å lese? Lag gjerne et eget innlegg og link det opp i Mr.Linky under her:
Mister Linky's Magical Widgets -- Auto-Linky widget will appear right here!
This preview will disappear when the widget is displayed on your site.
For best results, use HTML mode to edit this section of the post.

Labels: , , , , , ,