Eselører og vinn bok

Tidligere i år fikk jeg en veldig hyggelig forespørsel, som jeg ikke har kunnet skrive om før inntil nylig. Font forlag skulle lage en bok kalt Eselører, hvor litteraturformidlere skulle dele sine beste lesetips, og jeg var en av dem de ønsket skulle bidra. Vi fikk beskjed om å sette opp en liste på ti favorittbøker, for eksempel innen en spesiell sjanger, eller de ti kriminalromanene med den verste skurken og så videre. Tanken bak boken er at den skal øke nordmenns leselyst og hjelpe dem til å oppdage nye forfattere.

I dag kom resultatet i posten og omslaget ser slik ut:
Inne i boken finner du lesetips fra blant andre norske anmeldere, bokhandlere, forfattere, bibliotekarer og bokbloggere. Blant sistnevnte kan du finne gode lesetips fra bloggerne Karete, Silje, Nora og Anette - for å nevne noen. Mitt bidrag ser slik ut:

Jeg har, som dere ser, skrevet om mine ti klassikerfavoritter. (Klikk på bildet om du vil ha det større) De står forøvrig ikke i prioritert rekkefølge.

Alle som har deltatt med sine lesetips har gjort dette på et ideelt grunnlag, det eneste honoraret vi har fått er noen gratis eksemplarer av boken. En del av inntektene fra salget av denne boken skal gå til et prosjekt i Europa som fremmer lesing blant barn. Det synes jeg er veldig bra!

Jeg har bladd meg gjennom boken nå, og konstatert at jeg kommer til å få en enda lengre leseliste enn det jeg allerede har. Her er det lesetips om lyrikere man liker å lese for seg selv og andre, bøker man liker å låne bort, historier fra randsonene, bøker som åpner for nye innsikter og topp ti bøker med sci-fi og fantasyelementer - for å nevne noen lister.

Siden jeg har bidratt i boken er jeg kanskje ikke spesielt objektiv, men tillater meg likevel å si at dette må vel være julegaven til en hver bokelsker? Jeg ville i hvert fall satt stor pris på å få denne til jul, spesielt fordi litteraturtipsene i boken spenner så vidt og så bredt. Her er det noe for en hver smak! Designet på omslaget og inni boken er også veldig smakfullt. Det er kuriøs informasjon om litteratur, for eksempel om forfarrere som ble refusert mange ganger, og en historisk tidslinje. En bok man kan sitte og bla i, og kose seg med lenge.

Jeg har fått noen eksemplarer av boken i posten og ett av dem ønsker jeg å dele med en av leserne av bloggen min. Det eneste du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar på dette innlegget om at du ønsker å delta i trekningen - samt en epostadresse. Jeg trekker vinneren førstkommende mandag 22.10 , og sender boken av gårde dagen etter.

Labels: , , , ,