Gillian Flynn debuterer som ungdomsforfatter

Den amerikanske forfatteren Gillian Flynn har utgitt tre krimbøker i sin karriere så langt. De to første, Åpne sår og Mørke rom, er alt utkommet på norsk. Den tredje, Gone Girl, kom på engelsk i år og har mottatt strålende kritikker. Den har solgt over 2 millioner eksemplarer bare i USA, og det er planlagt at den skal bli film. Reese Witherspoon er en av skuespillerne som er tilknyttet prosjektet, og Flynn skriver selv manuset til filmen. De to første krimbøkene hennes skal også etter hvert bli filmatisert.

Flynn skal fortsette å skrive krim, og undertegnet nylig kontrakt  med forlaget Crown på en ny krimbok som er planlagt for utgivelse i 2015.

Krim er imidlertid ikke den eneste sjangeren hun skal arbeide i, for som tittelen på dette blogginnlegget viser skriver Flynn også på en roman for ungdom. Rettighetene til denne er solgt til det amerikanske forlaget Delacorte, et underforlag av Random House. -Gillians forfatterskap er overbevisende og tankevekkende, og hun vil utvilsomt tiltrekke seg entusiastiske fans blant ungdommene, sier Beverly Horowitz hos Delacorte. 

Det er så langt ikke kjent hva Flynns ungdomsroman skal handle om, ei heller om det er en del av en serie. Det jeg vet er at Flynn skriver svært mørke romaner med karakterer som bærer på mange sår og mye bagasje, så det er mulig at noen av disse temaene dukker opp i ungdomsromanen hennes.

Det er Font forlag som eier rettighetene til Flynns bøker i Norge. 

Labels: , , , , , ,