Fra bok til manus og fra manus til film #3

Her kommer informasjon om kommende bøker, og filmadapsjoner av allerede eksisterende bøker. Jeg samler opp og poster nyheter om dette med ujevne mellomrom

Debut å legge merke til
Du bør merke deg navnet til forfatter Jason Mott. Hans debutroman, The Returned, kommer ut i august/september i år, men allerede nå er det klart at det vil bli laget en tv-serie av romanen. Det er ABC Studioes som har bestilt en pilotepisode og Aaron Zelman, som blant annet har arbeidet med The Killing, skal skrive manus og produsere prosjektet. Handlingen i boken kan minne litt om Håndtering av udøde av John Ajvide Lindqvist. Her er det familier som opplever at deres døde slektninger våkner til live igjen. Brad Pitt fikk tydeligvis ikke nok av udøde i innspillingen av World War Z, for det er hans produksjonsselskap Plan B som står bak TV-serien.  


Mere mystikk for Kagawa
Den amerikanske ungdomsbokforfatteren, Julie Kagawa, har hatt stor suksess med sin Iron Fey - serie. Hun er også i gang med å skrive vampyrserien The Blood of Eden. Nylig ble det kjent at hun har undertegnet en ny kontrakt med sitt forlag, Harlequin Teen. I denne serien vil hun nok en gang fokusere på overnaturlige vesener i et moderne miljø. Første bok vil utkomme en gang i 2015.

Ny bok fra Rebecca Rasmussen
Norske lesere gjenkjenner trolig Rebecca Rasmussen som forfatteren bak romanen Svanesøstrene, som Pantagruel forlag utga i fjor. Rasmussen er allerede i gang med å skrive en ny roman. På Twitter annonserte hun at den har fått tittelen Evergreen og vil utkomme vinteren eller våren 2014.

Pisker opp stemningen i Den Store Gatsby
Hva har Den store Gatsby og Fifty Shades of Grey til felles? Ingenting vil mange kanskje si. Mye vil trolig forfatter Karena Rose hevde. Hun har i hvert fall tatt det på sin kappe å skrive en ny versjon av den populære klassikeren som F. Scott Fitzgerald har ført i pennen, og forlaget kaller hennes versjon Fifty Shades of Grey møter Den store Gatsby. Tittelen på boken er The Great Gatsby Unbound, og forfatter og forlag vet å smi mens den populære jernet er varmt, så i takt med at Baz Luhrmanns filmversjon rulles ut på kinoene til våren, vil også boken utgis på samme tid.

Den store Gatsby er forøvrig ikke den eneste klassikeren som forlaget utgir i ny ham. Nylig utkom Fifty Shades of Dorian Gray også.


Nytt syn på Stolthet og fordom
Jane Austens fans har fått noe å glede, eller grue seg til, alt etter som. I forrige uke ble det kjent at Random House har kjøpt manusrettighetene til en bok av Jo Baker. Longbourn er tittelen, og i romanen vil Baker skrive om tjenerne til Bennett - familien. Forlag i flere land kjempet om rettighetene til romanen, som man antar vil bli det neste store. Det er stort sug i markedet etter romaner som kan gi "Downton Abbey - følelsen". De norske rettighetene er alt solgt. Longbourn har planlagt utgivelse på engelsk til høsten. Filmrettighetene er også solgt allerede.

Downton Abbeys fans snakker ut
I Storbritannia går  den populære TV - serien inn i sin tredje sesong, og nå kommer en bok som tar for seg noen av tilhengerne av tv-serien. Forfatter Wendy Wax har skrevet boken, hvor hun følger livene til noen venner i Atlanta som er hektet på Downton Abbey.

Roman om Edgar Allen Poe
Er du en av dem som er fascinert av forfatter Edgar Allen Poe? Lynn Cullen har skrevet en bok hvor nettopp Poe er en av dem står i sentrum. Romanen, Mrs Poe, har sin handling fra New York i 1845 og handler om en kvinnelig poet som har en affære med nettopp Poe samtidig som hun er en slags venninne med Poes hustru. Boken kommer ut på engelsk i oktober.

Harry Potter relanseres
Til høsten er det 15 år siden første bok i serien om Harry Potter av J.K. Rowling utkom i USA. I den forbindelse vil det amerikanske forlaget gi ut bøkene på nytt, med nye forsider, og det nye omslaget til den første boken ble nylig sluppet på nettet. Det ser slik ut:


Ny roman fra Chuck Palahniuk
Forfatteren av romaner som Fight Club og Haunted er snart klart med enda en romanBeautiful You er tittelen og dette skal være en komisk/erotisk thriller. Palahniuk skal også utgi en novellesamling kalt Make Something Up. Romanen har utgivelse høsten 2014, og novellesamlingen kommer i 2015. Nylig ble det også klart at Haunted av samme forfatter skal bli film. En opsjon på filmrettighetene ble solgt for noen år siden, men nå er det altså klart at det faktisk blir en film.

Ny serie fra Lauren DeStefano
Ungdomsbokforfatter Lauren DeStefano kommer med en ny serie for ungdom. Denne har fått tittelen The Internment Chronicles, og første bok herfra, Perfect Ruin, skal utgis våren 2014. DeStefano har tidligere skrevet The Chemical Garden - serien.
Biografi om J.D. Salinger
Forfatteren av klassikeren Redderen i rugen står i sentrum i en ny biografi som skal utgis hos Simon & Schuster. The Private War of J.D. Salinger er skrevet av David Shields og Shane Salerno, og det er stort hemmelighetskremmeri rundt utgivelsen. Salerno har intervjuet mennesker som kjente Salinger siden 2004.

Ny roman fra Nieffenegger i år
Audrey Nieffenegger, kjent som forfatteren bak Den tidsreisendes kvinne, er snart klar med en ny roman. Raven Girl handler om ballett og utkommer i mai i år.

Ny barnebok fra Eric Carle
Eric Carle er en kjent og kjær illustratør og barnebokforfatter, og i Norge er han kanskje mest kjent som forfatteren bak bestselgeren Den lille larven Aldrimett. Til høsten er Carle aktuell med en ny billedbok for barn som har fått tittelen Friends. Det er Gyldendal forlag som har rettighetene til Carles bøker i Norge.

Tegneserieheltinner til romanuniverset
Marvel Entertainment og Hyperion Books samarbeider om å utgi to romaner som benytter seg av tegneserieheltinnene She-Hulk og Rogue. The She-Hulk Diaries og Rogue Touch er titlene på ugivelsene hvor superheltinnene redder verden i det ene øyeblikket og sjekker opp menn i det neste. Martha Acosta skal skrive romanen om She-Hulk, og Christine Woodward skal skrive om Rogue.


Nytt om film:

The Vampire Academy til lerretet
Richelle Mead har hatt stor suksess med serien Vampire Academy, og nå kan du snart oppleve hennes historier på film. The Blood Sisters er tittelen på filmen som har planlagt utgivelse 14. februar 2014. Innspillingen allerede til sommeren, og Zoey Deutch har hovedrollen som Rose. Deutch er for tiden å se i filmen Beautiful Creaures hvor hun spiller rollen som Emily Asher.

Ungdomstrilogi kan bli tv-serie
Jenny Hans ungdomsboktrilogi The Summer I Turned Pretty kan bli TV-serie. En opsjon på rettighetene er solgt til Lionsgate TV nylig.

Alternativ film om Oliver Twist
En ny film er under planlegging hvor du vil få vite om hva som skjedde med Oliver Twist tyve år etter handlingen i Charles Dickens berømte roman. I Dodge and Twist er Oliver Twist blitt en politimann som jakter på den kreative Dodger, som mange sikkert husker fra Fagins lommetyvgjeng.

Og helt til slutt deler jeg en video hvor Grace McCleen snakker med Richard og Judy fra den berømte bokklubben med sammen navn. McCleen er aktuell i Norge nå med boken I en annen verden
 Labels: , , , ,