Fra manus til bok og fra bok til film #6

Her kommer informasjon om kommende bøker, og filmadapsjoner av allerede eksisterende bøker. Jeg samler opp og poster nyheter om dette med ujevne mellomrom:

Stor interesse for the Bees
Den britiske manusforfatteren Laline Paull opplever stor forhåndsinteresse for sin debutroman The Bees. Romanen forteller historien om et gammel samfunn hvor kun dronningen har lov til å få barn, og hvor en hver funksjonshemming er synonymt med døden. Flere internasjonale forlag er interessert i romanen, som kommer ut på engelsk i mai 2014.

Historiker romandebuterer
Historikeren Kate Williams har nylig solgt sin kommende trilogi til forlaget Orion. Boken følger en familie mellom årene 1914 og 1934, og beskrives som en episk familiesaga. Den første boken i serien, The Storms of War, har planlagt utgivelse i juli 2014.

Mer Beautiful Creatures
Kami Garcia og Margareth Stohl ble verdenskjent for sin første ungdomsserie Beautiful Creatures. Denne høsten har de begge utgitt bøker i helt egne serier, men de er fortsatt ikke lei av å samarbeide med hverandre. De planlegger nemlig en ny ungdomsserie som skal ha handling fra det samme universet som de skapte med Beautiful Creatures - serien. Serien vil få tittelen Dangerous Creatures, og Link og Ridley vil ha hovedrollene. Første bok kommer ut i desember i år, og handlingen følger i kjølvannet an ebok - novellen Dangerous Dream.Alice Hoffman skriver for barn
Forfatter Alice Hoffman har solgt rettighetene til en ny barnebok hun er i ferd med å skrive. Nightbird baserer seg på gamle myter men med en moderne handling fra Berkshire i England. Random House Children's Books vil utgi boken i 2015.

Popstjerne blir forfatter
Den latinamerikanske popstjernen Ricky Martin debuterer som forfatter med en billedbok for barn senere i år. Det amerikanske forlaget Penguin har sikret seg rettighetene til boken, og vil gi den ut både på engelsk og spank 14. november i år. Tittelen er Santiago the Dreamer. - I hope this book inspires young readers to believe that dreams woven from their imaginations can become reality. My greatest wish is that Santiago The Dreamer will occupy a special place in the hearts of children and their parents, with everyone enjoying this uplifting story that shows the fulfillment of dreams begins with self-confidence, har Ricky Martin sagt om boken.


Ny roman om Hercule Poirot
Til neste år, i september, kommer det en ny roman med den belgiske detektiven i hovedrollen, men det er ikke Agatha Christie som står bak historien denne gangen. Den britiske forfatteren Sophie Hannah arbeider med den autoriserte boken. Hannah er mest kjent for sine psykologiske krimromaner, som i Norge utgis av Cappelen Damm.


Bok til film:

Den ukuelige blir film
Laura Hillenbrands bestselgende bok Den ukuelige, eller The Unbroken som den heter på originalspråket, kan bli en ny, kommende storfilm. Romanen er basert på en sann historie fra 2. Verdenskrig om en mann som overlevde uten mat og vann i Stillehavet i 47 dager. Coen brødrene har skrevet om filmmanuset, og Angelina Jolie skal regissere filmen. Nylig ble det også kjent at skuespiller Garrett Hedlund får en av hovedrollene i filmen. Laura Hillenbrand har også skrevet romanen bak filmen Seabiscuit. I Norge er det Dinamo forlaget som utgir Hillenbrand.The Leftovers blir TV - serie på HBO
Den amerikanske manusforfatteren Damon Lindelof, som mange kjenner fra TV- serien Lost, har tatt for seg The Leftovers som sitt neste TV - prosjekt. Serien er basert på romanen til Tom Perrotta, som skriver om at dommedagen inntreffer og millioner av mennesker forsvinner fra jorden. Hva skjer med dem som er tilbake? Serien skal gå på HBO, og Tom Perrotta er med som produsent.

Ikke fornøyd med 50 Shades - skuespillerne
Fansen av romanen Fifty Shades of Grey har rast mot forfatteren og filmprodusentene etter at det ble kjent hvilke skuespillere som får hovedrollene som Anastacia og Christian Grey i den kommende filmadapsjonen av boken. Dakota Johnson og Charlie Hunnam har tidligere spilt i både filmer og TV- serier, og det er vel grunn til å tro at de nye rollene vil gi dem stjernestatus i USA. Filmen har ventet lansering i august til neste år.  Johnson er forøvrig datteren til skuespiller Don Johnson og Melanie Griffith.

Never Look Away til TV - skjermen
TV-rettighetene til Linwood Barclays krimroman Never Look Away er kjøpt av NBC, som planlegger å lage nettopp en tv - serie basert på boken. Det kan bety enda høyere salg for den Canadiske forfatteren. Tidligere i år ble det kjent at en annen av hans romaner, Trust Your Eyes, skal bli film. I Norge er det Vega forlag som utgir Barclays romaner.


American Psycho
kan bli TV-serie

En oppfølger til Bret Easton Ellis mye omdiskuterte roman American Psycho kan ende opp på tv-skjermen. FX har bedt om en pilotepisode på serien som skal handle om seriemorderen Patrick Bateman som femtiåring. Bateman har fortsatt mange sadistiske tilbøyeligheter, og nå har han startet et nytt, sosialt eksperiment. Håpet er at serien skal kunne hente noen fans blant Dexter - tilhengerne. Dexter er som kjent inne i sin siste sesong på tv nå.

DiCaprio som Woodrow Wilson
A.Scott Bergs biografi om den demokratiske presidenten Woodrow Wilson er på vei til lerretet. Warner Bros har kjøpt filmrettighetene, og Leonardo DiCaprio snuser på muligheten for å spille hovedrollen i filmen.

Film om J.D. Salinger
Forfatter J.D. Salingers liv ender opp på filmlerretet. Shane Salerno skriver manuset og The Weinstein Company står bak filmatiseringen. J.D. Salinger skrev den kjente romanen Redderen i rugen, og filmen skal utforske krigens effekt på een kunstner.

Duevokterne blir tv-serie
Alice Hoffmans historiske roman Duevokterne skal bli miniserie på tv. Det er Lightworkers Media som står bak adapsjonen. Jeg skrev om romanen da den utkom på norsk her.Lene Kaaberbøls barneserie skal bli film
Villheks - serien til Lene Kaaberbøl er solgt til filmselskapet Yellow Bird. Dette er det samme filmselskapet som blant annet står bak filmatiseringene av de svenske Millenium - filmene. I Norge er det Det Norske Samlaget som utgir Villheks - serien. Kaaberbøls andre serie, Skammar - serien, skal også bli film. Denne serien har filmselskapet Nepenthe film kjøpt rettighetene til. 

Bestselgende roman til lerretet
Melani Benjamins historiske roman The Aviator's Wife kan bli film. Romanen forteller historien om Anne Morrow Lindbergh, som var gift med den kjente flyveren Charles Lindbergh, og har solgt godt i USA. I tillegg har det vanket svært gode kritikker.

Denne måneden utkommer forøvrig Stephen Kings Doctor Sleep, og et par reklamesnutter for romanen er alt sluppet. Her er den ene:
Labels: , , , , , , , , , , , ,