Kritikerrost dystopi ut på Aschehoug

Pierce Brown debuterte med dystopien Red Rising hos Random House i forrige uke, og boken har allerede rukket å få ekstatiske anmeldelser. Romanen har vært en av de mest forhåndsomtalte bøkene for 2014, og er den første i en planlagt trilogi. Den blir kalt den nye Dødslekene, og enkelte anmeldere hevder den er bedre enn suksess-serien til Suzanne Collins. Brown blir også sammenliknet med Orson Scott Card og Patrick Rothfuss.

Det har vært tradisjon for at norske forlag kjøper suksessdystopier og utgir dem på norsk. Gyldendal har Dødslekene, Schibsted har Divergent, og Aschehoug kan få sin suksess i nettopp Red Rising, som de kjøpte rettighetene til nylig. -Konsulenten vår var ekstatisk, og vi skal utgi boken på norsk allerede til høsten, forteller Inga Semmingsen, redaktør i Aschehoug til Bokelskerinnen, og legger til at hun også elsker boken. 

I Red Rising befinner vi oss i en tid hvor vår egen planet er i ferd med å dø. Darrow tilhører en lav kaste som bor under jorden på planeten Mars. Her forbereder de planeten for senere beboelse. Problemet er bare at alt Darrow er blitt fortalt er en løgn. Det er allerede mulig å bo på Mars, og Darrow og andre i hans kaste er i prinsippet slaver. De bestemmer seg for å gjøre opprør. Boken kategoriseres som dystopi, fantasy og science fiction.Min anmeldelse av boken kommer på bloggen snart. Følg med!

Labels: , , , , , , , ,