Kjapp omtale: Underworld London, Catharine Arnold

Forlag: Simon & Schuster
Utgitt: 2012
Sideantall: 340 (Pocket)
Sjanger: Sakprosa
Kilde: Kjøpt selv
Verdt å vite: Britiske Catharine Arnold er journalist, og utdannet innen English og psykologi.  Hun har skrevet tre historiske bøker om London.

Kjapp omtale:
Jeg er veldig interessert i Londons historie, og siden jeg i tillegg liker å lese krimhistorie virket denne boken midt i blinken for meg. Gjennom 16 kapitler tar forfatteren oss med på en reise til mørkere deler av Londons underverden. Vi kan lese om forholdene ved beryktede fengsler som Newgate Gaol og Old Bailey, om lommetyver og landeveisrøvere, Scotland Yard, gjengkriminalitet og gangstere. Vi får historier om henrettelser ved Tyburn og andre grusomme straffer som myndighetene har tildelt dømte personer.

Boken er lett å lese, interessant og en sidevender. Arnold har funnet frem til mange interessante historier, og har fokus på mennesker og menneskeskjebner. På den negative siden er ikke dette en bok som går spesielt i dybden. Den forteller, mer enn den forklarer. Du vil nok også få større utbytte av lesingen dersom du, som meg, kjenner endel til Londons historie fra før. Den er endel rå beskrivelser her, så boken er ikke for dem som har vanskeligheter med slikt. Skjebnene man leser om berører.

En helt grei bok som henvender seg til det bredere lag av befolkningen, og som kan gi litt lærerikt grøss i høstmørket. Passer for deg som har sans for bøker som Torgrim Sørnes' sine om de henrettede i Norge.Labels: , , , , , , , , , , ,