Påskekrim på skjermen: 5 bokbaserte tips

Det er bare litt over en uke igjen til påskeferien starter. For mange betyr ikke bare det påskekrim i bokform, men også på tv-skjermen. Det var NRK som innførte tradisjonen med påskekrim på norsk fjernsyn på slutten av 1970-tallet med serien om etterforskeren Lord Peter Wimsey. Selv husker jeg serier som Rød snø, Malstrøm og Dagliesh.

Jeg har laget en liste med fem tips til god krim du kan kose deg med på skjermen, laptopen eller iPaden i påsken:

1. Agatha Christie: And Then There Were None (2015)I romjulen viste BBC One denne miniserien i tre deler basert på Agatha Christies klassiske roman. Åtte mennesker får invitasjon til et herskapshus på en isolert øy. Da de ankommer stedet blir de alle beskyldt for å være mordere, og snart dør de - en etter en. Boken er en av mine absolutte krimfavoritter, og denne serien ble en stor suksess da den ble vist. over 6 millioner engelskmenn fulgte første episode. TV2 viser serien fra 25. mars.

2. Val McDermid: Wire in the Blood (2002)


Denne serien er noen år gammel, men den fortjener et gjensyn. Psykologen Tony Hill jakter på en brutal og sadistisk seriemorder. Det er laget til sammen seks sesonger av denne serien.

3. Tom Egeland: Ulvenatten (2008)Et direktesendt debattprogram på TV utvikler seg til en gisselaksjon. Intenst spennende og masse action. Filmen ble sendt som påskekrim på TV2 i 2010.

4. Arne Dahl: En midsommarnattsdröm, Dödsmässa, Mørketall, Efterskalv, Himmelsöga (2015)Den andre sesongen av serien basert på de fem siste bøkene i Arne Dahls krimserie om A-gruppen. Denne ble sendt i svensk tv våren 2015.

5. Rolf og Cilla Börjlind: Springfloden (2016)


Miniserie i tre deler basert på boken med samme navn. En ung, gravid kvinne myrdes på en strand på slutten av 1980-tallet. 25 år senere begynner en kvinnelig politistudent å se nærmere på saken. Tv-serien har fått svært god mottakelse i Sverige, og har blitt sammenliknet med Broen. Traileren kan du se her.

Labels: , , , , , , , , ,