Fallen av Laureen Kate

"Don't judge a book by it's cover" er det et ordtak som sier, når det kommer til boken "Fallen" har jeg gjort akkurat det. Jeg kjøpte den fordi jeg syntes forsiden var nydelig og da jeg leste omtalen av boken appellerte den også.


"Fallen" handler om om 17 år gamle Lucinda, eller Luce som hun helst vil kalles. Etter en tragisk hendelse hvor kjæresten hennes døde, sendes hun av gårde til spesialskole og livet hennes tar en retning hun ikke riktig kunne ant på forhånd.

Boken tilhører young adult - sjangeren og har alle elementene som er blitt så populære her for tiden. Rotløs ungdom virvles inn i mystiske og overnaturlige hendelser. Bokens heltinne blir fascinert av en kjekk og gåtefull gutt, men øynene hennes trekkes også mot en annen tiltrekkende fyr og vips er et trekantdrama etablert. Fikk du assosiasjoner til twilight? Flere har ment at dette vil bli den nye, store tenåringsserien og første bok skuffer ikke i så måte. Den er helt greit og underholdende skrevet og et vell av mysterier trekker leseren videre. Forfatteren røper ikke ting for tidlig, men jo mer leseren får vite, jo mer ønsker vi å vite og slutten gjør ventetiden frem til neste bok lang. Det eneste som må legges til på minussiden er at starten kan være noe langdryg, men kommer du først over den blir boken en fin opplevelse.

"Fallen" er bok 1 i en serie på fire planlagte bøker. Bok 2 "Torment" kommer i salg i september i år. Disney Studios har allerede kjøpt rettighetene til filmversjonen av serien.

Labels: , , , ,