Beautiful Creatures av Garcia & Stohl

Boktrailere har blitt et nytt markedsføringsverktøy for mange forlag, og innimellom hender det at jeg kjøper en bok rett og slett fordi jeg likte traileren. "Beautiful Creatures" er en sånn bok. Jeg dumpet over traileren på youtube og vips var jeg interessert.

Boken hører til sjangeren Young Adult, og har allerede rukket å gjøre seg godt bemerket. Den var en av finalistene til "The William C. Morris YA Debut Award" og har ligget på bestselgerlisten til New York Times.


Baksideteksten er passelig mystisk:
" In Ethan Wate's hometown there lies the darkest of secrets.....
There is a girl
Slowly, she pulled the hood from her head.......
green eyes, black hair
Lena Duchannes


There is a curse
On the sixteenth moon, of the sixteenth year,
the book will take what is't been promised
And no one can stop it


In the end, there is a grave"

Alt skulle ligge til rette for en spennende leseropplevelse, og det er også tilfelle. Boken er godt bygget opp, sakte avdekkes lag på lag av hemmeligheter og mystikk. Handlingen tar rett som det er nye veier, som man som leser ikke gjetter på forhånd. Forfatterne har klart å skape interessante og engasjerende karakterer, og man blir rett og slett glad i Ethan og Lena. Så glad at man sitter på kanten av stolen og leser intenst for å finne ut hva som skjer videre. Forfatterne har vevet sammen et teppe av myter, magi og gammel overtro og det funker som bare det.

Oppfølgeren "Beautiful Darkness" er i salg fra 26. oktober og nummer tre og fire kommer i henholdsvis 2011 og 2012. Vil du vite mer, kan du besøke seriens nettside her.

Labels: , , , , , , ,