En bokelskerinnes bekjennelser

Jeg har en uvane som leser, en særdeles stor uvane som jeg har hatt i flere år: jeg klarer aldri å holde meg til en bok om gangen. Jeg har forsøkt, virkelig forsøkt, å kun lese en og en bok, men før eller senere er jeg likevel utro.Det er mange årsaker til dette og for å illustrere kan jeg titte litt på situasjonen for øyeblikket:

Jeg har startet på "Sorgenfri" av Jo Nesbø, som jeg liker kjempegodt etter et par kapitler, samtidig som jeg forsøker å komme igjennom bok 3 og 4 av Vampire Diaries. Så langt så godt, men jeg har også en stabel påbegynte bøker som har ligget i større og lengre tid.

Her om dagen leste jeg for eksempel en anmeldelse av den nyeste boken til Val McDermid, "I Blodets grep", som står i "skal leses - bokhyllen" min sammen med forgjengeren "Som sunket i jorden". Jeg er veldig bestemt på at jeg alltid leser en forfatters bøker i kronologisk rekkefølge så sant det er mulig, så "I blodets grep" kan ikke leses før jeg har lest den forrige, for ikke å snakke om den forrige før der igjen " Under blødende hender", som jeg startet på for et års tid siden. Jeg aner ikke hvorfor jeg ikke fullførte den, men jeg plukket den uansett opp nå i pinsen og fortsatte å lese videre av full lyst slik at jeg omsider kunne komme til "I blodets grep".

Det er bare det at etter et par kapitler inn i "Under blødende hender" fikk jeg skikkelig lyst til å lese noe historisk, lett og spennende igjen, og da måtte Val McDermid finne seg i å bli tilsidesatt for bok nummer 10 i serien Novemberbarn. Den boken leste jeg ut rimelig fort, og nå meldte lysten seg for å lese noe mørkt, humoristisk og overnaturlig seg. Laurell Hamiltons "The Lunatic Cafe" var et naturlig valg, og den blir med meg til sengs i natt. Det er bare det at Novemberbarn 10 etterlot meg full av spørsmål, så jeg har skikkelig lyst til å lese nummer 11 med en gang. Samtidig som jeg også gjerne kunne tenke meg å sette tennene i bok nummer 2 i serien "The Immortals" av Alyson Noel og diverse krimbøker som pryder "skal leses - bokhyllen min". Og nå har dessuten øynene mine falt på "Noen kjenner mitt navn" av Lawrence Hill, som ligger på kanten av skrivebordet mitt og som bokinspirator Gade roser opp i skyene - jeg leste et kapittel av den for noen uker siden og språket er helt nydelig.

Som om ikke det er nok kom jeg over "Every Dead Thing" av John Connolly, som jeg begynte på før jul og som egentlig virker ganske bra, da jeg ryddet før i dag og den appellerer også. Valgets kval med andre ord ( og da har jeg ikke tatt med aaaalle de bøkene jeg også har begynt på og som ligger i store stabler foran nattbordet mitt.

Nå skal det sies at når jeg først har bestemt meg og dukker ned i en bok, nyter jeg ( så sant boken er bra) leseropplevelsen til fulle og er trofast helt til jeg legger boken fra meg. Men bortsett fra det må jeg altså bekjenne at jeg er lett å distrahere og ikke helt klarer å være tro inntil siste kapittel er fullført.
Det er forøvrig også derfor de bøkene jeg anmelder her på bloggen kan divergere noe fra de to bøkene som til en hver tid er satt opp som de jeg leser for øyeblikket her på bloggen.

Noen andre som også har det slik?

Labels: , , , , , , , ,