Alyson Nöel: Blue Moon

Jeg storkoste meg med Nöels første bok  "Evermore, og så frem til oppfølgeren "Blue Moon".


Livet til Ever har blitt snudd opp ned etter at Damen kom inn i det. Men akkurat når det virker som om de endelig skal finne lykken sammen, begynner alt å endre seg igjen i "Blue Moon". Vennene vender henne ryggen og Damen trekker seg unna. Etter hvert forstår Ever at han er forferdelig syk og at det faktisk finnes en mulighet for at han kommer til å dø. For å redde ham må hun ta grusomme valg, valg som kan medføre at hun aldri vil få se Damen igjen.

Det er for det første befriende å lese bøkene til Noël. Her handler det verken om demoner eller vampyrer. Ikke det at jeg har noe i mot å lese om slike mørke skapninger, men jeg synes likevel det er greit å få litt avveksling innimellom og det får jeg i verdenen Nöel har skapt. Hun har kreert en original serie, hvor det overnaturlige kommer frem på helt andre måter og hvor magi og livets store spørsmål står sentralt.

Forholdet mellom Ever og Damen er hovedfokuset i serien, men i denne boken er det ikke de som er de mest interessante karakterene. Faktisk er det britiske Roman som fascinerer meg mest. Han er både mystisk og hemmelighetsfull og forfatteren røper lite om ham før vi er i slutten av boken.

Når det kommer til Ever går hun gjennom de fleste kvaler som tenåringsjenter opplever. Mange i den aldergruppen vil nok kjenne seg igjen i hennes tanker. Og det er også denne gruppen som vil få mest ut av denne boken, selv om eldre lesere også kan la seg underholde. Jeg synes tidvis det var vanskelig å forstå hvorfor Ever handler som hun gjør, og det ene skjebnesvangre valget hun tar i løpet av boken kan jeg virkelig ikke begripe. Det harmonerer ikke med måten forfatteren har bygget henne opp på tidligere.

Det er mye romantikk og smektende følelser i denne serien og Nöel gjør sitt beste for å tilføre kjærlighetsscenene anslag av poesi. I det hele tatt kan denne serien beskrives som en klassisk Romeo & Juliet historie ispedd både magi og mystikk. Rett og slett en perfekt serie for drømmende og lengtende ungpikehjerter.

Oppfølgeren til "Blue Moon" heter "Shadowland" og utkommer 2. juli i Storbritannia.  Bok nummer 4. "Dark Flame", kommer 1. oktober.

Terningkast 4 (svak)

Labels: , , ,