Chelsea Cain utvider trilogien om Gretchen Lowell

Chelsea Cain skal gi ut flere bøker om Archie Sheridan og Gretchen Lowell. Opprinnelig var det meningen at Cain bare skulle skrive tre bøker om den plagede detektiven Sheridan, og hans forhold til den kvinnelige seriemorderen Gretchen Lowell. Nå ser det ut til at det blir fem stykker alt i alt.

Bok nummer fire skal utgis allerede i januar 2011. Tittelen er ennå ikke kjent, men i følge Publishers Weekly vil plottet handle om at Archie Sheridan jakter på en morder inspirert av Gretchen Lowell. Førsteopplaget er på 150.000 eks.Cain signerte kontrakt på tre nye bøker med forlaget St Martin's Press i september i fjor. To av bøkene blir en del av serien om Gretchen Lowell. Den tredje skal bli første bok i en helt ny serie.

Også andre kjente forfatternavn slipper nye bøker denne høsten og kommende vinter. John Grisman slipper "The Confession" i oktober. En juridisk thriller slik som man er vant med fra den kanten. Og forlaget har nok en gang tro på en storselger, førsteopplaget er på svimlende 2,8 millioner eksemplarer.

Ken Follett har gjort stor suksess med "Stormenes Tid", og forsøker seg på en ny trilogi kalt "The Century". Her handler det om flere familier tidlig på 1900 - tallet og utover århundret. Første bok kommer i septemberr og førsteopplaget er på én million eksemplarer.Og hvis du heller vil ha den på norsk, melder Bokdama at den norske oversettelsen er klar allerede i oktober.

I november slipper Anne Rice bok 2 i serien "Songs of the Seraphim. "Of love and Evil" har handling fra Roma på 1400 - tallet. Og som jeg har nevnt her på bloggen før, vil Stephen King komme med novellesamlingen "Full Dark, No Stars" samme måned.


Bernhard Cornwell har konsentrert seg om amerikansk historie i sin nye bok "The Fort: A Novel of the Revolutionary War." Denne kommer i september. I Paul Auster sin bok "Sunset Park", som kommer i november, handler det om en gruppe mennesker som kommer sammen i Brooklyn under finanskrisen i 2008.

Oppfølgeren til Del Toro og Hogans første bok "Strain" eller "Trusselen" som den heter på norsk, kommer i september og har fått tittelen "The Fall".Siste bok i denne trilogien, "Eternal Night" kommer i mars 2011.

Philip Roth har lagt handlingen i "Nemesis" til Newark i 1944 og skriver om et utbrudd av polio. Boken kommer i oktober. I desember kommer Dean Koontz' nye bok "What the Night Knows", om en detektiv som blir hjemsøkt av flere mord som opprinnelig tok slutt da han drepte gjerningsmannen.

I januar 2011 slipper Alice Hoffman sin nye bok "The Red Garden". Her handler det om kjærlighet, familiebånd og hemmeligheter gjennom generasjoner. Førsteopplaget er på 100.000 eksemplarer.
En ny bok for fans av Charlaine Harris kommer i februar neste år da "Sookie Stackhouse Companion" slippes. Verket skal være en komplett oversikt over Sookies verden, familie og elskere.


Mange venter nok også spent på den neste boken i serien Tidshjulet av Robert Jordan og Brandon Sanderson. "Towers of Midnight" er bok nummer 13 og har et førsteopplag på en million eksemplarer. Brian Sibley har hatt for seg filmversjonene om Harry Potter i sin bok "Harry Potter Film Wizardry" som kommer i oktober.

Vi kommer heller ikke utenom biografier. Det kommer flere om John Lennon, naturlig nok siden det i år er 30 år siden han ble skutt og drept. Michelle Obamas biografi kommer i oktober, og er skrevet av Alma Halbert Bond. Samme måned kommer også "The Woman I Was Born to Be", hvor Susan Boyle skriver om sin kamp ut av elendigheten. Pat Conroy, som har "Byen ved elven" ute på norsk nå i sommer, har reflektert over sitt forfatterskap og hva som har formet det i boken "My Reading Life" som også skal ut i november.

Biografier om Dalai Lama, Keith Richards og Tony Blair er også ventet i høst. I år er det også hundre år siden Mark Twain døde, og i den anledning utkommer første bind av hans selvbiografi. Twain ga uttrykkelig beskjed om at det først skulle utgis hundre år etter at han var død.

Og når vi kommer til 29. mars 2011 kommer siste punktum i sagaen om Ayla, som vi kjenner fra "Hulebjørnens klan": "The Land of Painted Caves". Og det blir ikke noen tynn bok denne gangen heller. Roman er på over 700 sider.







Labels: ,