Bokanmeldelse: "Torment" av Lauren Kate


Forlag: Random House UK
Sideantall: 464
Format: Manusutskrift ( fikk tilsendt av forlaget)

"How many lives do you need to live before you find someone worth dying for? In the aftermath of what happened at Sword & Cross, Luce has been hidden away by her cursed angelic boyfriend, Daniel, in a new school filled with Nephilim, the offspring of fallen angels and humans. Daniel promises she will be safe here, protected from those who would kill her. At the school Luce discovers what the Shadows that have followed her all her life mean - and how to manipulate them to see into her other lives. Yet the more Luce learns about herself, the more she realizes that the past is her only key to unlocking her future...and that Daniel hasn't told her everything. What if his version of the past isn't actually the way things happened...what if Luce was really meant to be with someone else? "
(Beskrivelse hentet fra Play.com)

Dypt og stemingsfullt om engler

Lauren Kate innfrir forventingene og leverer nok en gang en stemningsfull og medrivende fortelling som vil treffe ungjentene rett i hjertet.

"Torment" fortsetter der hvor forrige bok sluttet. Daniel Grigori har sørget for at Luce blir overført fra Sword & Cross til Shoreline, hvor hun kan være mer trygg for "The Outcasts". Englene og demonene har samtidig inngått en atten dagers våpenhvile, slik at de på disse dagene sammen kan få tatt knekken på dem som er ute etter Luce. Cam og Daniel befinner seg plutselig side om side med ett felles mål: nemlig Luce sin trygghet. Shoreline er heller ikke noen normal skole. Den befolkes av noen "vanlige" elever, men de fleste elevene som går der har englemateriale i genene sine og går på skolen for å kunne utvikle evnene sine.

I "Torment" er handlingen i serien flyttet til California, uten at det legger noen demper på stemningen i boken. Tvert i mot. Fra første setning blir jeg dratt inn i forfatterens fantasiverden, en verden jeg ikke hadde noe lyst til å forlate. "Torment" mangler noe av den gotiske stemningen vi fikk i "Fallen", men det gjør likevel ingenting. Faktisk synes jeg "Torment" var mye bedre enn forgjengeren, rett og slett fordi det er en dypere og mer kompleks bok.

Vi får vite mer om skyggene som har fulgt Luce hele livet,"annonsørene" som de blir kalt i denne boken, og historien bak dem. "Annonsørenes" historie strekker seg helt tilbake til antikken og er så kreativt laget og skildret av forfatteren at man nesten tror på at det er virkelig. Vi får vite mer om englene og enda litt mer om forholdet mellom Daniel og Luce i hennes tidligere liv, selv om det fortsatt gjenstår mye vi ikke får svar på her. Forfatteren introduserer også nok en mannlig karakter, som Luce får en nært forhold til.

Mye av problematikken som skildres i Daniels og Luce sitt forhold, og noe av det Luce etter hvert anklager Daniel for, kjenner man igjen fra serien "De Udødelige" av Alyson Noel, da spesielt boken "Shadowland". Søken etter sannhet og spørsmålet om hvem det egentlig er meningen man skal være sammen med, var et tema Noel tok opp og som Lauren Kate også bruker tid på i "Torment".

"Torment" er en mye mer lavmælt bok enn sin forgjenger. Det er ikke heseblesende spenning fra side til side, men det er likevel noe med boken som virkelig fanger leseren. Lauren Kate innfrir alle de forventningene jeg satt med etter og ha lest "Fallen" og vel så det. Hun har tatt et megaskritt opp fra forrige bok og jeg er kjempespent på hvor denne serien vil ende. Nå venter jeg i spenning på bok nummer tre, som kommer til neste år.

Tenåringsjentene vil elske denne boken, det samme vil mer voksne lesere som liker bøker innen "paranormal romance".


Labels: , , , ,