Boknyheter: House of Night mote, Gena Showalter på norsk m.m

Her er litt assorterte boknyheter plukket opp fra fjern og nær:

E-bøker overgår trykte bøker
Lesebrett som Kindle, IPad og Nook var populære julegaver i USA 2010, og det resulterte i storsalg av digitale bøker.  For første gang har e-bøker solgt flere eksemplarer enn trykte, melder USA Today. Bøkene til Stieg Larsson har solgt desidert mest.  - Det som blir interessant å se er hva som skjer i neste uke eller den neste måneden. Vil folk som fikk lesebrett fortsette å laste ned bøker og i hvilken skala? Sier Michael Cader til avisen. Vår egen Bok og Samfunn melder om stor interesse for e - bøker også i Norge.

Gode tall for bokhandelen
Bokhandelen styrker sin markedsposisjon som den viktigste kanalen for kjøp av bøker, det viser en undersøkelse Synovate har foretatt for Bokhandlerforeningen. 64 prosent av de spurte har oppgitt at de kjøpte sin siste bok i en bokhandel. 60 prosent av de spurte ser også for seg at de neste bokkjøpene vil bli gjort via en bokhandel. Du finner pressemelding og undersøkelsen her og hele undersøkelsen her.

Krim på toppen

Nordmenn elsker krim og hele 10 av de 15 mest solgte bøkene i 2010 var en krimbok. Det melder Bokhandlerforeningen. Helt på toppen troner Panserhjerte av Jo Nesbø. Tom Egeland har skrevet litt om dette i sitt innlegg her. Og her er en egen liste over krimbøkene som solgte mest i 2010.

Flere bøker i House of Night serien
Kristin og PC Cast opplever stor suksess med sin vampyrserie for ungdom, House of Night. I et intervju med Entertainment Weekly røpet de at de også skriver på tre minibøker kalt House of Night Stories. Her vil vi få bakgrunnshistorien til flere av karakterene i serien. Kristin Cast har også begynt arbeidet med en ny roman, basert på novellen Above som tidligere er utgitt i novellesamlingen Kisses from Hell. Forfatterne skal også lage en eget kolleksjon basert på House of Night serien.


Gena Showalter utgis på norsk
Showalter har skrevet over 25 romaner og er en av USA mestselgende forfattere. Hennes serie, Lords of the Underworld, består av hittil ni bøker og Showalter regnes som en av de fremste forfatterne innenfor Paranormal Romance i USA. Nå kommer serien på norsk. Det er Harlequin som skal utgi den innenfor sin Nocturne serie. Første bok, Den mørkeste natten, utkommer 28 februar. Her kan du lese hva den populære bloggeren Tynga mener om boken.

Kjente navn på boklisten
Janet Jackson er bare en av flere kjente navn som utgir bøker denne våren. True You: A journey to finding and loving yourself utgis 8 februar, skriver USA Today. Joyce Carol Oates kommer også med sine memoarer denne våren og en anonym forfatter utgir bok om president Barack Obama. Her er en annen oversikt over bøker det er verdt å se frem til denne våren.


Jussi Adler - Olsen utgis på engelsk
Den britiske forlaget Penguin kjøpte nylig rettighetene til flere av danske Jussi Adler - Olsens bøker og den første utgivelsen, Mercy, kjent i Norge som Kvinnen i buret, utkommer i mai i år. I Norge kan vi se frem til utgivelsen av Flaskepost fra P i slutten av januar.
Labels: , , , , , , ,