Bokanmeldelse: Flaskepost fra P

Forlag: Aschehoug
Sideantall: 528
Format: Pocket ( Lese-eksemplar)
Utgitt: Januar 2011


Når etterforsker Carl Mørck får overlevert en gammel flaskepost, tror han at nødskriket den inneholder, er resultatet av guttestreker. Men etter hvert som han og assistenten Assad får tydet stadig mer av brevet, går det opp for dem at to gutter ble bortført en gang på 90-tallet. Flaskeposten viser seg å være det eneste livstegnet fra dem. Men hvem er disse guttene? Hvorfor har ikke foreldrene meldt dem savnet? Og hva har skjedd med dem? Carl og Assad trekkes lengre og lengre inn i en beregnende og følelseskald kidnappers nett, og plutselig går det opp for dem at tiden holder på å løpe fra dem. Selv om det er gått mange år, er kidnapperen fortsatt aktiv. Marerittet tar ikke slutt.


Velskrevet og spennende

Jussi Adler-Olsen har nok en gang skrevet en skikkelig god krimroman. 

To gutter er fanget i et båthus. I et desperat rom om hjelp skriver den ene en flaskepost, som han klarer å slippe ned i vannet. Men det skal gå flere år før noen får anledning til å lese beskjeden. Da havner saken på bordet til Avdeling Q og Carl og Assad. De må forsøke å sette brikkene i puslespillet sammen og innhente en person hvis kjølige sinn allerede er i gang med å planlegge nye udåder.

Det er en liten stund siden jeg leste denne boken, men kan bare konstatere at Jussi Adler - Olsen igjen fanger meg slik han gjorde i den første boken, Kvinnen i buret. Og Flaskepost fra P er mye bedre enn forgjengeren Fasandreperne. Den er bedre skrevet og er dypere enn sin forgjenger. Skildringene av en kidnappers mørke sinn er rystende lesing, og tankene til hans hustru bidrar til å gi boken spenning og driv. Det samme gjør skiftene mellom de ulike fortellerstemmene i boken.

Boken gir oss innblikk i religiøse miljøer og sekter. Som et dypere tema finner man arv og miljø: hva har barndommens hendelser å si for den personen man senere utvikler seg til å bli. Karakterskildringene i boken er fremragende, vi kommer virkelig under huden på alle personene som skildres. Det blir spennende å se hva Adler - Olsen kan presentere oss for i neste bok.


(Denne boken har jeg fått tilsendt av forlaget i den hensikt å blogge om den. )

Labels: , , , ,