Repost: Love Letters of Great Men

I anledning Valentinsdagen, reposter jeg dette innlegget fra august i fjor. Det handler om en bok som inneholder en samling kjærlighetsbrev fra noen av historiens mest omtalte menn.Love Letters of Great Men inneholder en samling kjærlighetsbrev skrevet av noen av verdens mest berømte personer gjennom tidene. Du kan lese Mozarts ord til sine kone, smektende kjærlighetserklæringer fra kjente diktere som Lord Byron og Mark Twain, og du kan oppleve hvordan Henrik den åttende kurtiserte Anne Boleyn:

"My heart and I surrender themselves into your hands, and we supplicate to be commended to your good graces, and that by abscence your affections may not be diminished to us, for that would be to augment our pain, which would be a great pity, since abscence gives enough, and more that I ever thought could be felt. This brings to my mind a fact in astronomy, which is, that the further the poles are from the sun, notwithstanding, the more scorching is the heat..."

Det var faktisk den første filmen basert på tv - serien Sex og Singelliv som bidro til at denne boken så dagens lys. I filmen leser Carrie kjærlighetsbrev fra en slik bok, ordene var så fengslende at seerne også gjerne ville lese boken og begynte å lete etter den. Men den fantes ikke.   På grunn av de overveldende tilbakemeldingene ga et forlag ut en lignende bok i mai 2008 og i november samme år kom altså Love letters of Great Men. Redaktør for boken, Ursula Doyle, hevder at denne boken også er inspirert av filmen.

Det som i hvert fall er sikkert, er at det er en fryd å lese diktene i denne boken. Jeg plukker den frem fra tid til annen bare for å nyte de mange perlene enkelte av brevskriverene har festet på arket. Og boken er super på en dag som denne - om ikke annet kan den gi inspirasjon til utforming av dine egne kjærlighetsbrev.