Boknyheter: Dødslekene-regissør trekker seg, ny serie fra Clare m.m.

Her kommer litt nyheter jeg har samlet inn den siste tiden:

Trekker seg fra filmatiseringen av Dødslekene
Gary Ross, som regisserte den første filmen i Dødslekene - trilogien, fortalte nylig at han ikke kommer til å regissere flere filmer i serien.  Ross forklarer at den stramme produksjonsplanen på film nummer to, som har planlagt premiere i november 2013, ikke gir ham nok tid til å forberede seg. 

Beautiful Creatures utkommer på norsk
Den bestselgende ungdomsserien Beautiful Creatures av Kami Garcia og Margaret Stohl, skal utgis på norsk, og første bok kommer til høsten. Det er Cappelen Damm som skal utgi serien, og de forteller om utgivelsen i sin nye seriekatalog for ungdom. Vakre skapninger blir den norske tittelen på serien.

Fjernlån av ebøker
Nasjonalbiblioteket skal starte opp med fjernlån av ebøker. Bøkene kan man laste ned på sitt lokale bibliotek, det skriver Bok og Samfunn. Prosjektet skal prøves ut før det avgjøres om dette blir en permanent ordning.

Game of Thrones - kokebok
Er du en av dem som har lest Game of Thrones  - bøkene, og ivrig følger med på TV - serien? Nå kommer kokeboken som er inspirert av serien. A Feast of Ice and Fire utkommer i slutten av mai, og her finnes du oppskrifter basert på måltidene i serien.


Erotisk suksess-serie til filmlerretet

Den bestselgende trilogien Fifty Shades of Grey av E.L. James skal bli film. Universal Pictures og Focus Features har kjøpt rettighetene til filmatiseringen. Bøkene kommer forøvrig ut på norsk til høsten, og det er Gyldendal som skal utgi dem. I USA utkommer det snart også en parodi på bøkene. Andrew Shaffer har skrevet Fifty Shames of Earl Grey, men det er foreløpig ikke satt noen dato for utgivelsen.

Jewel skriver for barn
Sangerinnen Jewel blir barnebokforfatter. Jewel har tidligere skrevet biografi og utgitt dikt, og nå skal hun altså skrive for barn. Billedboken That's What I'd Do kommer ut i september i år.Lauren Oliver med voksenbok
Den amerikanske ungdomsbokforfatteren Lauren Oliver skriver for voksne. Hennes første voksenroman, Rooms, ble nylig solgt til HarperCollins og planlagt utgitvelse er høsten 2014. Oliver har skrevet flere suksessrike romaner for barn og ungdom. I Norge er det Gyldendal som har rettighetene til å utgi bøkene hennes, og Before I Fall kommer på norsk i mai.

Ung debutant med dystopi
Flere og flere unge debuterer som forfattere i USA. Tyve år gamle Lindsay Cummings er en av dem. Cummings, som også er bokblogger, arbeider med The Murder Complex, en fremtidsdystopi hvor antallet mord er høyere enn fødselsratene, og hvor ingen er trygge. Det er foreløpig planlagt to bøker i serien.

Stroud med ny serie
Jonathan Stroud, forfatter av Bartimeus - serien, har underskrevet kontrakt på en ny serie for barn - og ungdom. Lockwood & Co er navnet på serien som handler om tre tenåringer som arbeider i et byrå som skal forsøke å bekjemte en spøkelsesepidemi i London. Den første boken i serien, The Screaming Staircase, er planlagt utgitt høsten 2013. Det er foreløpig planlagt to bøker. I Norge er det Schibsted som utgir Strouds bøker. 

Bokhandel-turisme
Er du en av dem som tråler bokhandlere når du er ute og reiser? Flavorwire har laget en oversikt over de tyve vakreste bokhandlene i verden. Neste gang du planlegger ferien din, kan du kanskje legge turen til Livraria Lello i Portugal, Cook & Book i Belgia eller hva med en tur innom The Last Bookstore i Los Angeles.

Ny serie fra Cassandra Clare
Det er ikke lenge siden det ble kjent at norske Harald Zwart skal ha ansvaret for regien når The Mortal Instruments - serien av Cassandra Clare filmatiseres. Nå er det også klart at Cassandra Clare kommer med en ny serie. The Dark Artifices handler også om skyggejegerne. Første bok utkommer i 2015. I Norge utgir Schibsted bøkene til Cassandra Clare.

Criminal Minds for ungdom
Det knytter seg store forventinger til Jennifer Lynn Barnes nye serie, The Naturals, som beskrives som en ungdomsversjon av Criminal Minds. Tre tenåringer rekrutteres for å arbeide som "profilere" hos FBI og de må stanse en seriemorder. Serien skal utgis av Hyperion Children, som kjøpte rettighetene på auksjon.

CSI for barn
Det er ikke bare Lynn Barnes som lar seg inspirere av kjente krimserier når hun skal skrive ny serie. Simon & Schuster lanserer nå en bokserie etter mønster fra TV - serien CSI. Club CSI er rettet mot unge lesere, og første bok kommer ut i slutten av april.Raser mot vindturbiner
I England raser bokelskere over at det er planlagt å bygge vindturbiner på stedet hvor handlingen i den kjente novellen Stormfulle høyder utspant seg. De som kjemper mot vedtaket hevder at Bronte - søstrene ville vært forferdet om de hadde vært i live i dag.

Jeg avslutter med en nifs boktrailer til en ny ungdomsbok. I Hunt Killers handler om sønnen til en seriemorder.

Labels: