Ny fortelling fra Diane Setterfield til neste år

I 2006 fikk den britiske forfatteren Diane Setterfield den starten en hver forfatter drømmer om. Hennes debutroman Den trettende fortellingen ble utgitt i et opplag på over 300 000 eksemplarer, og gikk rett inn på bestselgerlistene.  Der ble boken lenge, og i følge en NRK-artikkel ble den også solgt til hele 39 land. I 2007 ble den utgitt i Norge, og også her gikk salget godt til tross for en noe lunken og blandet mottakelse blant kritikerne. Leserne elsket det de fikk.

Jeg har også fått flere oppfordringer om å lese boken, for kort tid siden fikk jeg en epost fra en leser av bloggen som hadde lagt merke til at jeg ikke hadde lest boken og anbefalte den på det varmeste. Jeg skal derfor lese den i høst.

Hvis du likte Den trettende fortellingen, blir du sikkert glad over å høre at Diane Setterfield endelig kommer med en ny fortelling. Den skal utgis høsten 2013. Det er enda ikke kjent hva boken skal hete, annet enn at det blir en spøkelseshistorie og Atria sitter på rettighetene. Men en roman blir det ikke, historien er en novelle.Labels: , ,