Bokbloggernes krimtips

I dette innlegget kan du finne mine og andre bokbloggeres tips til krimbøker som egner seg som lesing i påskedagene. Lenker til andre bokbloggere finner du nederst i innlegget etter hvert som de blir lagt inn.


Gard Sveen: Den siste pilegrimen
En spennende og godt komponert roman som er både en krim og en spionthriller. Les hele anmeldelsen min her.

Roar Sørensen: Smertens Aveny
Sørensens andre roman om Stingo har fått kjempegode anmeldelser av andre bokbloggere, les for eksempel blogganmeldelsene til Marianne og Geir. Den har også høstet en femmer i VG.

Asle Skredderberget: Smertehimmel

En veldig god oppfølger til debutromanen Metallmyk. Her er det legemiddelbransjen som settes under lupen, og det på en måte som både provoserer og underholder.  Min omtale finner du her.

Ulrik Høisæther: Rene hender
Oppfølgeren til Pokerfjes er like fengende, og jeg liker å lese om beintøffe Eveline. Høisæther har også lekt seg mer med språket i denne fortellingen, som rommer både mafia,spenning og brutale mord. 

Becky Masterman: Rage Against the Dying.
Gillian Flynn er på manges lepper denne våren, og Mastermans krimdebut er skrevet i en form som minner mye om Flynn. Dette er mørkt og med en interessant hovedperson, en kvinne på 59 (!) år. Åpningsscenen i boken er blant annet veldig godt utført.

Erik Valeur: Det syvende barnet
En sjangeroverskridende krim som vant Glassnøkkelen i fjor. Denne boken skiller seg fra veldig mange krimromaner, så les den om du vil ha god, men litt annerledes krim.

Cilla & Rolf Börjlind: Springflo
En lovende krimdebut fra et ektepar som blant annet har skrevet manus til Beck - filmene. Det er et intrikat plot, mange overraskelser underveis og spennende karakterer. Supert for deg som liker svensk krim. Les min anmeldelse her.

Hvis du liker historisk krim, kan disse to romanene være verdt et forsøk:


Hvis du ikke har lyst til å gi deg i kast med en hel krimroman, kan du sjekke ut Døden ved verdens ende, krimnovellesamlingen til Liv Forlag.
Her finner du bidrag fra blant andre årets Rivertonvinner Jørn Lier Horst, og andre kjente krimforfattere som Jørgen Brekke, Tom Egeland, Merete Junker og Jan Mehlum. Randi har skrevet en anmeldelse av boken her.

Og hvis du ikke ønsker krim, men bare spenning, kan kanskje en av titlene Vendetta forlag har utgitt i sin nye sci-fi serie rett i pocket være et hett tips, for eksempel Enders Spill av Orson Scott Card.

Elisabeth har blogget om en annen av utgivelsene i serien, Motpaven av Robert Rankin, her.Vil du ha flere påsketips? Følg lenkene under her til tips fra andre bokbloggere. Oppdateres jevnlig:


Mister Linky's Magical Widgets -- Auto-Linky widget will appear right here!
This preview will disappear when the widget is displayed on your site.
For best results, use HTML mode to edit this section of the post.

Labels: , , , , , , , , , , ,