Fra avis til blogg, og tilbake igjen...

I år er det fem år siden jeg skrev de første innleggene her på denne bloggen. Et lite jubileum i seg selv. I løpet av den tiden har jeg skrevet nyheter, temainnlegg, gjort forfatterintervjuer, skrevet bokanmeldelser av norske og utenlandske bøker - eller innlegg om annet jeg har hatt på hjertet. Jeg har vært med på å arrangere flere bokbloggertreff og etablert Bokbloggerprisen.

Da jeg startet Bokelskerinnen var det blant annet for å få utløp for journalisten i meg, jeg greide ikke å legge bort den lidenskapen etter at jeg forlot avislivet og begynte å skrive på heltid.  Nå går jeg tilbake til avisformen igjen. For en stund siden fikk jeg nemlig en veldig spennende forespørsel, og denne helgen har det blitt offentlig: jeg har blitt bokanmelder i VG.


Jeg skal i all hovedsak anmelde krim, slik Sindre Hovdenakk og Tom Egeland gjør det. I og med at krim er en sjanger som domineres av menn, synes jeg det er flott at VG har valgt og satse på en kvinnelig krimanmelder. Dessuten er det kvinner som kjøper og leser flest bøker, og da er det viktig med flere kvinnelige blikk på sjangeren. Jeg skal også ta for meg andre sjangere i avisen, men krim vil som nevnt bli hovedfokuset mitt.

Jeg kommer ikke til å legge ned Bokelskerinnen, men hvilke og hvor mange oppdateringer det blir her i fremtiden får tiden vise. Instagramkontoen min oppdateres oftere, og der kan du følge med på hva jeg leser. Det vil si: bøker jeg leser for anmeldelse kommer jeg ikke til å legge ut bilde av der før anmeldelsen er publisert.

Foruten anmeldelsen på bildet over har jeg også anmeldt Øystein Wiiks nyeste roman "Rekviem" for VG:

Helt fra han slår an de første tonene i sitt femte krimopus holder forfatter og operasanger Øystein Wiik dirigentstaven og leseren i et sikkert grep. (...) Øystein Wiik har i tidligere bøker vist at han behersker thrillerens stamtoner til fulle, og årets krimkomposisjon er intet unntak. (...)

Du finner hele anmeldelsen av den boken på VGnett her.
 


Labels: , , , , , , ,