Fem historiske romaner du kan lese i april:

Da er mars straks over og vi har tatt et godt steg videre fremover mot enda mer sol og varme. Fremover utgis det færre av krimbøkene som har preget forlagenes utgivelseslister i årets første måneder, og vi får flere oversatte romaner og underholdningsromaner. Selv leste jeg ikke mye krim i påsken, fokuset mitt var på nettopp underholdningsromaner og drama signert Jojo Moyes og Santa Montefiore for å finne ut hvorfor disse forfatterne er blitt så populære her til lands. Jeg kommer til å fortsette med denne sjangeren inn i april.

Her er fire historiske romaner som utgis i april:

1. Jan Ove Ekeberg: Den siste vikingkongen


TV2-programleder Jan Ove Ekeberg solgte nærmere 40.000 eksemplarer av sin første historiske romanserie I Sverdets tid. Siden den tid har han byttet forlag og nå kommer en ny historisk bokserie fra vikingtiden. I sentrum av handlingen befinner Harald Hardråde seg og vi følger ham fra barndommen av.


2. Susan Meissner: Håp i høstfarger


Handlingen i denne boken beveger seg mellom 1911 og 2011 på Manhattan i USA. Et skjerf knytter sammen to kvinner fra ulike generasjoner. Publishers Weekly har kalt Meissner "a stunning storyteller".

3. Isabel Allende: Den japanske elskeren


Det dreier seg om 2. verdenskrig i Allendes nyeste roman på norsk. I 1939 blir en ung pike sendt i sikkerhet for nazistene fra Polen til USA, og her forelsker hun seg i sønnen til familiens japanske gartner. Romanen fikk en såkalt "starred review" i Publishers Weekly.

4. Sarita Mandanna: Håpets vei

Forfatteren bak Hegrenes dal, som kom på norsk i 2012, er aktuell med en roman som begynner sin handling under første verdenskrig og beveger seg helt frem til 2. verdenskrig.

5. Santa Montefiore: Villa Magdalena


Santa Montefiore har blitt et fast navn å se på de norske bestselgerlistene, og hun har solgt over 75.000 bøker i Norge. Denne boken utkom i Storbritannia i 2012 og har en handling som starter i Toscana i 1966, og fortsetter flere tiår senere i England.

Ved siden av disse fem utgivelsene kan du også lese Paula McLains Under solen.


Boken utkom i midten av mars, og er basert på en sann historie om Beryl Markham som elsker å fly. Romanen har solgt 300.000 eksemplarer bare i Storbritannia siden den ble utgitt der for et år siden.

God lesemåned!

Labels: , , , , , , , , , , ,