Sunday, 1 April 2012

Mars - Oppsummering

Mars har vært en relativ ok måned når det kommer til mine bokkjøp. Jeg startet riktignok måneden med å kjøpe flere bøker, men de ble kjøpt den 1.mars og i og med at februar måned bare var på 29. dager kan man med litt velvilje si at kjøpsbegrensningene mine kun gjelder måneder med 30 eller 31 dager, og ergo brøt jeg alle barrierer i februar, men ikke i mars. Fra 2.mars og til 31. mars synes jeg faktisk at jeg har vært riktig så flink. Da har jeg bare kjøpt fem bøker, en mer enn jeg har anledning til.

De rene fakta er at jeg kjøpte disse bøkene:

Lars Kepler: Ildvitnet (Kjøpt under krimfestivalen)
Jeg var ikke veldig begeistret for første bok av disse forfatterne, men jeg ble nysgjerrig på denne både pga innhold og hva folk har sagt om den. Jeg bestemte meg derfor for å gi forfatterne en ny sjanse.

Antologi: Årets påskekrim
(Kjøpt under krimfestivalen)
Jeg liker novellesamlinger, og i denne er det noveller skrevet av mange forfattere jeg har sans for.

John Ajvide Lindqvist: La de gamle drømmene dø (Kjøpt under krimfestivalen)
En av mine favorittforfattere, og derfor måtte jeg ha denne boken til samlingen min til tross for at jeg også har den på svensk.

Ingrid Marie Treborg: Flink pike (Kjøpt under krimfestivalen)
Handler om kvinnen bak bloggen flinkepiker.org. Jeg kjøper ofte bøker som har en kontroversiell/spesiell bakgrunnshistorie, som denne. 

Kathleen Grissom: Tilbake til Tall Oaks
(Kjøpt under krimfestivalen)
Jeg var veldig begeistret for denne boken da jeg leste den på engelsk i fjor, og siden den norske utgaven har et utrolig vakkert omslag samt at jeg har blitt sitert på baksiden måtte jeg bare ha den.

Vanessa Diffenbaugh: Blomstenes hemmelige språk
Flere bloggere er sitert på opplag 2 av denne boken, blant annet meg, derfor måtte jeg kjøpe et eksemplar.

Jilliane Hoffman: Last Witness
Denne kjøpte jeg på superbillig salg, er fortsatt halvveis i hennes første krim - ikke fordi jeg synes den er dårlig, mer ift hva slags lesehumør jeg har vært i. Jeg vil gjerne lese denne senere.

Helge K. Fauskanger: Skrinet
Jeg ble veldig nysgjerrig på denne boken etter at jeg leste om den og senere intervjuet forfatteren her på bloggen. Den ble derfor med meg hjem fra bokhandelen sist.

Charlaine Harris: Dødens time (True Blood 11)
Jeg har alle de tidligere bøkene i denne serien, så derfor måtte jeg også ha denne til samlingen min.


Jeg har også fått noen bøker som jeg hadde forhåndsbestilt tidligere, men de teller altså ikke. Flere anmeldereksemplarer har også funnet veien til lesebunken min, men de teller heller ikke. Er veldig stolt over at jeg har vært så flink med hensyn til å ikke bestille bøker på nett. Det er ofte her jeg har gått på en smell tidligere. Jeg håper den standhaftigheten fortsetter.

Av bøker har jeg lest 9 stykker, ikke noen dårlig lesemåned dette heller. Jeg ligger fortsatt litt etter på anmeldelsene mine, og skal forsøke å poste endel av dem de neste ukene. Jeg tar trolig noen dager påskeferie i slutten av denne uken, og er ikke sikker på om jeg kommer til å programmere inn innlegg til den tiden eller ikke. Påsken skal tilbringes hjemme med manusjobbing, men det blir også litt tid til fornøyelser. På langfredag har vi billetter til Dødslekene, og jeg gleder meg veldig. Jeg har spart den siste boken i serien til filmen skulle bli lansert, regner med jeg vil ha veldig lyst til å lese mer om Katniss etter at filmen er sett og da har jeg den boken å glede meg til.

Ønsker dere alle en fin påskemåned. Det er fortsatt noen innlegg igjen ifm krimukene mine, så jeg håper dere fortsetter å klikke inn på bloggen min de neste dagene også.

8 comments:

Beathesbokhylle said...

Flott oppsummering:-)) Mange fine bøker du har fått kjøpt deg! Han fauskanger mener jeg er i slekt med en venninne av meg,de er fra samme stedet og hun het Fauskanger før hun ble gift..spent på å høre hva du syntes om den boken. Har ikke lest noe av han selv.Ligger litt etter med lesingen ..men tar det igjen på kjøpingen..hehe... kom vel opp i 12 bøker denne måneden...så mine mål gikk det så som så med;-) Ha en fin påske:-)

Elin said...

Flott oppsummering, mange fine bøker:) Blomstenes hemmelige språk har jeg lyst til å lese en gang:)

MoonStar said...

For en bunke :) Me like..
Syns du har klart det bra.. Åhh.. jeg bare må eie Blomstenes hemmelige språk.
Og skikkelig lyst til og lese snill pike..

Er skikkelig stolt av meg selv har ikke kjøpt bøker på 3 uker :O Tilgjengjeld har jeg kjøpt mere en nok i februar xD hehe

Gråbekka`s Blogger said...

Kjempefin oppsumering:)Mye gode kjøp:) Kunne tenkt meg "Tilbake til Tall Oaks" og "La de gamle drømmene dø", de ser intressante ut:) Kos deg masse med bøkene og ha en riktig god påske:)

Liv Hege said...

Ser ut som du har kommet over mange gode kjøp her, ja!! Selv holder jeg på å lese "Årets påskekrim"- men jeg er ikke veldig imponert foreløpig... men et par favoritter har jeg jo! ;-)
Nyt påsken,- med eller uten bøker! :-)

karinleser said...

Jeg gleder meg masse til å lese Tilbake til Tall Oaks, som jeg var så heldig å få i posten:-) Jeg tror den skal bli etter påskelektyre, når jeg er ferdig med all krimen!

Forøvrig synes jeg at bøker kjøpt under festivaler heller egentlig ikke burde telle som kjøpt... Å kjøpe bøker under en boklig festival er jo obligatorisk!

Siljeblomst said...

Her var det mange bøker som jeg kunne tenkt meg :-) En finfin oppsummering! Og gratulerer så mye med cover - sitat, det er gøy :-)

Kos deg masse i påsken :-)

linesbibliotek said...

Hvis du har lest like mange bøker som du har fått/kjøpt, betyr vel det at du går i null? Ergo har du all grunn til å være fornøyd:-) Jeg fikk min første bestilte bok på en måned i posten i dag, og er strålende fornøyd med det. Man må holde maskineriet i gang, det er viktig.

Jeg gleder meg til mange kriminnlegg fra deg i tiden som kommer, og er ekstra spent på hva du vil synes om Kepler nr 2.

God påske!

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 
Blog designed by Dreamy Blog Designs using Kimla's Storytime kit.