Friday, 11 May 2012

Fremtidige favoritter #10: Krimbokhylle-versjonen

Fremtidige favoritter er en spalte jeg legger ut hver eneste fredag. Her skriver jeg litt om bøker jeg ønsker meg, bøker jeg gleder meg til å lese, bøker jeg er spent på osv. Du kan også være med. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive et innlegg, kalle det "Fremtidige Favoritter" og legge igjen linken til din bloggpost nederst i dette innlegget. Link også gjerne tilbake til denne bloggposten slik at flere som har lyst kan bli med.

Denne uken har jeg valgt å fokusere på krimbøker jeg har stående i bokhyllen, og som jeg gleder meg til å lese. Jeg har et mål om å komme igjennom mye av den gamle krimmen jeg enda ikke har lest i løpet av året, dette er noen av dem:

Tom Kristensen: En kule


Jeg plukket frem Profitøren av samme forfatter for kort tid siden, og det har gitt meg mersmak. Jeg har også fått veldig sans for krim hvor finans og økonomi har en stor rolle. Denne boken kjøpte jeg med meg da jeg var i bokhandelen i starten av uken, ellers har jeg de fleste bøkene av forfatteren, dog gjenstår det å lese dem.


Mads Hammer, 28 år, blir ansatt i det mellomstore aksjemeglerselskapet Finanspartner i Oslo etter å ha mistet jobben i Stockholm Securities. Mads er innstilt på å lykkes i den nye jobben, men finner raskt ut at noe er muffens i Finanspartner. Forgjengerne har blitt borte på mystisk vis. Mads trekkes inn i en aksjesvindel med et entreprenørselskap i en "pump and dump"-operasjon hvor alle midler er tillatt. Drømmen om suksess og store bonuser utvikler seg til et mareritt av forfølgelser og drap.


Herodes Falsk: Elsk din neste
Dette var en roman jeg forhåndsbestilte. Jeg har veldig sans for Herodes Falsk, og da jeg så at han skulle debutere med en krim måtte jeg ha den. I år håper jeg at jeg får lest den også.
 Når Paul Weller låser seg inn i onkelens hjem i Braunston, finner han onkelen med en kniv i brystet. Hvem har drept ham? Og hvorfor har noen interesse av å ta livet av den fredelige onkelen? Paul får knapt tid til å tenke over dette, før drapsmennene kommer tilbake og han må løpe for livet.Snart er Paul jaget av både politi og kriminelle, og mens han flykter, må han forsøke å renvaske seg og finne ut hvem som har beordret drapet. Flukten leder ham på en farefull ferd, langs de engelske kanalene, over Nordsjøen, og til Norge. Det viser seg at mørke krefter står bak. Men han møter også en sterk og rødhåret kvinne som har sine helt spesielle grunner for ikke å hjelpe ham. Spørsmålet er om hun klarer å la være.
 Kurt Aust: Vredens dagKrim som også har historiske elementer tror jeg er perfekt for meg, og jeg har hatt lyst til å lese Kurt Aust lenge. Jeg har kjøpt flere av bøkene hans tidligere, og planen har hele tiden vært å lese dem. I år skal jeg i hvert fall starte på noen av dem, og det gleder jeg meg til. 28. desember 1699. Den unge nordmannen Petter Hortten og hans danske læremester Thomas av Boueberge er på vei til Ribe i Danmark for å feire nyttår da de blir overrasket av en voldsom snøstorm. De må søke ly i en tilfeldig kro, og umiddelbart etter deres ankomst, blir en av gjestene på kroen funnet død i snøen. Thomas finner dødsfallet mistenkelig, og med vitenskapsmannens systematiske tålmodighet, begynner han å stille spørsmål og søke svar.

Kristina Ohlsson: Askepott


Jeg elsker svensk krim, men har enda til gode å lese noe av en av de mestselgende svenske krimforfatterne, nemlig Kristina Ohlsson. Snart må jeg gjøre noe med det, og denne boken står på leselisten min.


En liten jente forsvinner fra et tog på vei inn mot Stockholm. Jentas far mistenkes umiddelbart. I en annen del av Sverige lever en ung kvinne i skjul, redd for en dag å bli funnet av han som hun trodde var en redningsmann. Denne kvinnen vet bedre enn noen hvorfor jenta er forsvunnet, og enda en gang forbereder hun sin egen flukt. Etterforskningen ledes av den legendariske politi-inspektøren Alex Recht. Ny i teamet er "sivilisten" Fredrika Bergman, hun som skulle bli fiolinist, men som i stedet havnet i politikorpset. Fredrika ser andre mønstre enn Alex og gutta noe som ikke blir tatt nådig opp.

Åsa Larsson: Solstorm


Dette er også en forfatter jeg gleder meg utrolig til å gå i gang med, og jeg har mange av bøkene hennes allerede. Denne boken ble blant annet kåret til den beste svenske krimdebuten det året den utkom.
Kiruna, en vinternatt i februar. I den nybygde Kraftkildens kirke blir forsamlingens åndelige leder, Viktor Strandgård, brutalt myrdet midt i altergangen. Hvem står bak?


Cody McFadyen: The Face of Death


Jeg leste McFadyens debutroman på flyet til og fra USA i fjor, og likte den godt. Dette er ikke spesielt original krim, du vet hva du får, men av og til er det det man vil ha. Jeg liker å se på TV- serien Criminal Minds, og slike bøker kan minne litt om det som skjer der.

A young woman loses her family, her friends, almost anyone who has ever even done her a kindness to a maniacal serial killer. It's as if every trace of human contact is being wiped out of her life. Her terrifying case is handed to a woman who has had so much of her own happiness snatched away from her: Smoky Barrett, the extraordinary heroine of Mcfadyen's stunning debut SHADOW MAN. Now caring for her murdered friend's mute daughter, Smoky must decide whether or not she can rise to one more fiendish challenge...
Chris Tvedt: Rimelig tvil


Denne boken lånte jeg på biblioteket det året den utkom, men jeg rakk aldri å lese den ferdig. På den tiden leste jeg i det hele tatt lite bøker. Jeg har senere kjøpt pocketutgaven, og ser frem til å starte på den. Det er flere som har sagt at boken skal være veldig god.
Begjæret etter nytelse og penger kan drive et menneske langt, og advokat Mikael Brenne er ikke bedre enn andre. Han er rundbrenner på byen og driver eget advokatbyrå. Arbeidet hans består stort sett i å forsvare lokale småkjeltringer, og det blir man ikke fet av. Den dagen to serbere med dyre dresser og dulgte hensikter dukker opp, blir fristelsen for stor. Han ser muligheten til å redde firmaet økonomisk og påtar seg rollen som deres forretningsadvokat. Det blir også en besettende oppgave å forsvare deres gode kontakt Eva, som er fengslet mistenkt for langing av narkotika. Stadig dårligere samvittighet får ham til å bestemme seg for å bryte samarbeidet og Mikael blir tvunget til å overskride grenser han ikke trodde var mulig, og situasjonen blir både blodigere og vanskeligere enn han hadde forestilt seg.

 Anne Holt: 1222Dette er også en bok jeg kjøpte da den kom ut, og som har blitt liggende. Egentlig litt rart all den tid Holt er en av favorittforfatterne mine. Ser veldig frem til å starte på denne.

1222 er en roman om en liten gruppe mennesker stengt inne på et hotell i en apokalyptisk snøstorm. Etter en dramatisk togavsporing ved Finse, eskalerer konfliktene mellom de overlevende mens orkanen hamrer løs på den utsatte bebyggelsen utenfra. Ingen kan komme til unnsetning, og det finnes ingen vei ut av infernoet.Den første natten blir en mann funnet skutt og drept; den mediekåte og landskjente presten Cato Hammer. Hanne Wilhelmsen, pensjonert etterforsker fra Oslo-politiet, trekkes inn i et kappløp mot tiden, en drapsmann og den verste stormen i norske høyfjell siden menneskene begynte å registrere været.Hun taper første runde. Enda en Guds tjener blir drept; med en istapp tvers gjennom kroppen.1222 er en hilsen til den klassiske kriminalromanen, en lek med genren, men med klare referanser til vår egen tid og det moderne menneskets ødeleggende fordommer.

I tillegg til bøkene nevnt over her, har jeg planer om å lese enda flere bøker av Camilla Läckberg. Jeg vil komme meg gjennom bøkene til Jørn Lier Horst, gjøre meg kjent med bøkene til svenske Carin Gerhardsen, lese krimbøkene til Hans Olav Lahlum og krimbøkene til Johan Theorin. Og hvis du stusser på at det er mye nordisk krim, er det nettopp fordi jeg elsker nordisk krim. Hvis jeg kan velge, er sjansene for at jeg plukker opp en nordisk krimforfatter større enn at jeg for eksempel velger en engelsk forfatter.

Hvilke bøker gleder du deg til å lese? Lag gjerne et eget innlegg og link det opp i Mr.Linky under her:
Mister Linky's Magical Widgets -- Easy-Linky widget will appear right here!
This preview will disappear when the widget is displayed on your site.
For best results, use HTML mode to edit this section of the post.

11 comments:

Karete said...

Du kan virkelig glede deg til Chris Tvedt og Tom Kristensens bøker :) Det er hvert fall bøker jeg har likt kjempegodt. Fint driv og spenning hele veien. Den Askepott boka så spennende ut, kanskje det er noe som må handles? Legger du ut anmeldelser etterpå?
God helg! :)

linesbibliotek said...

Kurt Aust sine bøker har jeg hatt ulest i hylla i årevis uten at jeg skjønner hvorfor. Alle jeg kjenner som har lest bøkene har ham nemlig som en av sine store favoritter, og i tillegg liker jeg bøker fra 1700-tallet. Eneste boken jeg har lest her er Solstorm. Den var helt ok svensk krim, men ingen favoritt. Gleder meg til å høre hvordan Falsk-boka er! Jeg hadde ikke fått med meg at han skulle utgi noe.

Beathesbokhylle said...

Askepott og bøkene til kristina Olsson er jeg veldig nysgjerrig på,det samme med Åsa Larsson , av henne har jeg en bok men ikke lest enda.. Tusen takk for boktips!

Bokelskerinnen said...

@Karete: Liker veldig godt "Profitøren", som jeg holder på med nå og hadde stor sans for "Dødens sirkel" av Tvedt. Jeg legger ut anmeldelser av alle bøkene jeg leser, så det er planen at disse skal ut når bøkene etter hvert er lest også.

@Line: Det er det jeg også har hørt, og da Tom Egeland nevnte ham i et intervju for kort tid siden tenkte jeg at nå må jeg bare få lest bøkene hans snart. Falsk - boken er ikke ny, tror den er fra 2009. Han har akkurat gitt ut ny bok, men den er kun å få som e-bok. Han har en egen gruppe for det på Facebook.

@Beathe: Jeg tenker at de sikkert er gode om man liker svensk krim, som jeg gjør :)

Anita said...

Ja, gled deg til "Rimelig tvil" og også til Åsa Larsson sine bøker. Jeg leste "Solstorm" på norsk, men de andre tre på svensk. Syntes den norske oversettelsen var så som så, husker jeg.

Har lest "Profitøren" for mange år siden og likte den veldig godt.

Pia said...

Åsa Larson, Solstorm så jeg på film en gang: FANTASTISK! Noe av det beste jeg har sett av krim. Men så har jeg visst glemt henne ut, for jeg har jo enda ikke lest hennes bøker :-/ Takk for påminnelsen!
Askepott har jeg også lyst til å lese!
Ønsker deg en glad helg!
Pia xx

Siljeblomst said...

Her fikk jeg mange tips :-) Jeg har bare lest Solstorm,og den likte jeg godt. Jeg synes det er den beste Åsa Larsson krimmen.

God helg!

Ann Kristin said...

Kan anbefale krimmen til både Kristina Ohlsson og Carin Gerhardsen. :)

karinleser said...

Mange godbiter her:-)

Tom Kristiansen skriver veldig bra. Alltid, jeg har lest det meste han har skrevet av spenningsbøker. Lettleste er de også.

Kurt Aust sine historiske romaner er også veldig bra. Jeg har ikke lest den aller siste som kom ut i fjor høst, men de andre har jeg likt. Slet litt med nummer en, for å komem i gang, kan være et uvant språk, men ikke la deg lure, det blir bare bedre og bedre.

Groskro said...

Mange fine bøker her, men at Herodes Falsk som krimforfatter, det var overraskende må jeg si :-) Gleder meg til å lese omtalen din på den, når den tid kommer :-)

Bokelskerinnen said...

@Anita: Profitøren er en fin leseopplevelse, synes jeg.

@Pia: Nå ble jeg glad. Jeg har nemlig "Solstorm" dvd' en, kjøpte den på salg en gang. Skal uansett lese boken først, men da gleder jeg meg til den.

@Siljeblomst: Så bra :)

@Ann Kristin: Jeg gleder meg til å lese dem!

@Karin: Jeg fikk veldig sansen for ham etter at jeg leste "Dypet", og Aust gleder jeg meg til.

@Gro: Jeg kommer til å lese Falsk sin bok ganske snart, siden mange var spent på akkurat den. Det er jeg jo selv også.

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 
Blog designed by Dreamy Blog Designs using Kimla's Storytime kit.