Vårens utgivelser 2012

Om ikke mange dagene er det januar og 2012, og et nytt bokår er i gang. Denne våren kommer flere kjente og kjære norske forfattere med nye bøker, her finner du et utvalg av dem og noen av de andre utgivelsene du kan vente deg:

Bjørn Olav Nordahl er aktuell med romanen Skyggeland, og Gunn Helen Øye debuterer med Si ingenting til meg. Kristine Storli Henningsen utkommer med I skyggen av store trær og Geir Stian Ulstein med En vakker dag.  Mange har ventet på Song for Eirabu 2 av Kristine Tofte, og den utgivelsen kommer til sommeren.Thomas J.R. Marthinsen er aktuell med Rekkehusblues og Vidar Kvalshaug har skrevet Trampolineland.  Kvalshaug har delt bokomslaget og andre tanker rundt bokutgivelsen på sin egen blogg her.

Fra Anders Malm kommer Massemenneske  og Stephen J. Walton debuterer som romanforfatter med Roadmovie. Anders Lunde er også ute med ny bok og den heter Mørkerom.

Anne Østbyes Kjærlighetsgata er en fortelling fra en del av India ikke så mange er kjent med. Østby skriver om Nat-ene, et kasteløst folk som er blant landets mest fattige, og hvor det er tradisjon at kvinnene må selge kroppen sin for å forsørge familien. Vi møter nitten år gamle Tammana som ønsker seg ut av dette livet.

Eivind Riise Hauge fikk mange godord for sin novellesamling Victor Tumakovs siste vinter. I april er han klar med sin første roman. Samaels bok er i følge forlaget en krysning mellom Lars Saabye Christensen og Gert Nygårdshaug, og inneholder magisk realisme. Lesere som liker Laila Stien kan se frem til 33 år. 33 noveller. Roya Denise Hagen debuterer med Kanelpiken  og Jan P. Solberg debuterer med Senor Stig.

Silvia Henriksdottir vakte oppsikt i Danmark da hennes debut Si at du lyver ble lansert der i 2010. Romanen, som er en selvbiografisk skildring fra et sektsamfunn, handler om en oppvekst preget av overgrep og strenge regler, og noe av det som skapte debatt i Danmark var at Henriksdottir navngir flere av sektlederne i boken. Henriksdottir er opprinnelig fra Færøyene, men er nå bosatt i Norge. Romanen kommer ut i april. Dag Skogheim er klar med Mitt blod på en hvit rose.

Blomstenes hemmelige språk av Vanessa Diffenbaugh var en av de store titlene på bokmessen i New York denne våren, og romanen har mottatt fantastiske anmeldelser og omtaler. I januar kan du lese den i norsk språkdrakt. Utespillets kunst av Chad Harbach var også omtalt på den samme messen og denne romanen kommer også på norsk til våren. En annen tittel som ble vist frem under Book Expo America var Solfuglen av Christie Watson. Romanen, som har handling fra Afrika, kommer på norsk på nyåret. Tilbake til Tall Oaks av Kathleen Grissom er en fortelling for deg som liker romaner som Barnepiken.


Major Pettigrews siste sjanse har vært populær på engelsk og har blitt diskutert i flere bokklubber, I Norge utgis romanen av Gyldendal til våren. Det samme forlaget utgir også Britannia Road 22, en bok som har blitt sammenlignet med Suite Francaise. Budbringersken av Sarah Blake er en av storsatsingene til Pantagruel og romanen om postbudet Iris James finner sted under 2. verdenskrig. Pantagruel gir også ut Skjebnesøstrene, en tittel det var stor rift om rettighetene til da romanen tidligere skulle selges til den engelskspråklige markedet. Netter av Jasmin av Julia Gregson er en roman med handling fra blant annet midtøsten under 2. verdenskrig, det skriver Vigmostad & Bjørke i en pressemelding. Hovedpersonen Saba er sangerinne og spion for den britiske regjeringen. Boken kommer i følge forlaget ut i juni.


Lucinda Riley opplever stor suksess med Orkideens hemmelighet, både internasjonalt og her i Norge. I sommer fortalte hun i intervjuer at hun snart hadde bok nummer to klar til uttgivelse og til våren kan du lese denne i norsk språkdrakt, Jenta på klippen er tittelen på romanen. Forfatteren bak Huset ved moskeen, Kader Abdolah er også klar med en ny roman på norsk. Kongen er en fortelling fra Persia på attenhundretallet og her følger vi livet ved hoffet. En annen roman med historisk handling er Alice Hoffmans kritikerroste Duevokterne. Romanen, som Hoffman skal ha brukt fem år på å skrive, utfolder seg i det gamle Israel. Det vil også bli spennende å kikke på Frihetens Vinder av Lois Leveen. Det var stor rift om rettighetene til denne boken da de ble lagt ut for salg.


Katherine Webb, som skrev Arven, er aktuell med en ny historisk roman. Det du ikke ser finner sted på starten av 1900-tallet og her har det okkulte en sentral plass i handlingen. En annen roman som kan være interessant for dem med en fascinasjon for historie er Hegrenes dal. Forfatter Sarita Mandanna har brukt India som bakteppe for sin fortelling om Devi og Devanna som vokser opp sammen på slutten av 1800 - tallet. Romanen har fått fantastiske anmeldelser i utlandet. Frihet og fangenskap er en historisk roman fra Sverige på 1800 - tallet, og i Hillary Jordans Mississippi befinner vi oss i sørstatene i 1946.

Hvis du har sans for romanene til Victoria Hislop bør du merke deg navnet Christy Lefteri. Hennes roman En vannmelon, en fisk og en bibel har handling fra Kypros i 1974. Den unge landsbyjenta Koki er fyktet og hatet av de andre innbyggerne. Da den tyrkiske hæren innvaderer landsbyen hennes, forandrer hele Kokis verden seg. Mange lesere vil nok også like Syersken fra Madrid av Maria Duenas, som beskrives som en stor episk fortelling.
En annen roman som kan passe for deg med sans for de storslåtte bøkene er Alkymistens bok. Her er det blant annet handling fra den spanske borgerkrigen. Karin Slaughter er aktuell med En ny start og Orhan Pamuk med Herr Cevdet og sønnene hans, en roman som skal være inspirert av Thomas Manns Buudenbrooks, boken flere av oss bloggere samleste i starten av 2011. Alltid Amber utgis av Silke forlag og her foregår handlingen i England på 1660-tallet.

Reyna Grande er klar med Danse med sommerfugler på norsk og forfatteren bak Papirpiken og  Etterpå er aktuell med Anrop fra en engel. Tilhengere av Paulo Coelho kan glede seg til Alef, som kommer på norsk allerede i januar. Juritzen forlag utgir ny roman av forfatteren bak Reisen hjem, Lori Lansens, Ta livet tilbake. Det samme forlaget utgir også Fyrverkeri makerinnen, en historisk roman fra 1700-tallets London. Erin Morgenstern har ligget på bestselgerlistene i USA med Nattens sirkus, og i januar kommer boken på norsk. Her er det magi og sirkus det handler om. 


Bloggeren bak Migrating Coconuts arrangerte samlesing i forkant av Bookerprisen 2011. Flere av titlene som bloggerne koste seg med den gangen utkommer på norsk til våren. Gyldendal har skaffet seg rettighetene til Brødrene Sisters av Patrick DeWitt og Cappelen Damm utgir Fornemmelse for slutten av Julian Barnes. Det samme forlaget utgir også Granskingen av Philippe Claudel, Den glemte vals av Anne Enright og Nattmusikk av Kazuo Ishiguro. Lesere som liker Haruki Murakami kan se frem til 1Q84 - bok 3 som kommer ut i mars.

Tigerens kone av Téa Obreht vant Orangeprisen 2011, og den utkommer på norsk i februar. Forfatteren av Brick Lane, Monica Ali, har skrevet Historien som aldri ble fortalt. Perleblekk forlag satser på Selv ikke en kjøter av Jon McGregor, forfatteren bak Hvis ingen snakker om utrolige ting som fikk en fantastisk anmeldelse av Julie på hennes bokblogg. De utgir også Jakten på tjenerens uforklarlige forsvinning av den britiske forfatteren Tarquin Hall. Halls bøker er kritikerroste i hjemlandet.


Vi kan også glede oss til titler som Den lukkede hagen av Amy Waldman og Et rike for sultne ånder av Lorraine Lopez. Cappelen Damm utgir Den jeg en gang var av Alice LaPlante. Font forlag har sikret seg De gudløse av Naomi Wood, en dystopisk roman med handling fra 1986. Det samme forlaget utgir også Det som ventet meg, som beskrives som en storslagen roman, og er den mest solgte romanen noensinne i Iran. Her følger vi Massoumeh gjennom fem tiår. Det kommer også ny bok fra Arto Paasilinna. Volomari Volotinens første kone og andre glemte ting heter den. Morten Ramsland er aktuell med Sumobrødre.

Fans av serien A Game of Thrones kan se frem til to nye utgivelser på norsk. Kongenes kamp kommer i februar og Dragenes dronning skal utgis i slutten av april. Hvis du liker fantasy kan du også kikke på Vindens navn av Patrick Rothfuss, som kommer på norsk i mars. En av storsatsningene til Vigmostad & Bjørke denne våren er Kane og Abel av Jeffrey Archer. I følge en pressemelding fra forlaget er denne romanen en av verdens mest solgte. Romanen er en familiesaga som spenner over seksti år og tre generasjoner, og den har planlagt utgivelse på norsk i april.

Det blir ny utgivelse fra J.M.G. Clezio, denne heter Sultens refreng og Kirsten Hammamm utkommer med Se på meg. Romanen Karitas er tidligere nominert til Nordisk Råds litteraturpris og kommer på norsk i april. I Den umulige kjærlighetens hus følger vi fem generasjoner kvinner helt frem til 1960 - tallet. I Skilpaddens langsomme vals får vi en ny fortelling fra Frankrikes mestselgende kvinnelige forfatter, mens vi i Det blå rommet kan lese om forholdet mellom en mor og en datter. Den sjette boken i vikingserien om Uhtred, Kongers død, kommer på norsk i juni.

En bok som passer for deg med sans for Kate Mortons romaner er Fortellingen i fiolinen av Natasha Solomoms.


I Debra Deans roman Madonnaene i Leningrad handler det om en russisk kvinne som husker tilbake til året 1941 i et krigsherjet Leningrad. En skytsengels dagbok er en bok som skal passe fint for lesere som liker Audrey Niffeneggers bøker, og Fyrvokterens kone er en bok som blant annet kan passe for lesere som liker Linda Olssons bøker. Linda Olsson er forøvrig aktuell med en ny roman på norsk. Din godhet trykkes i følge forlaget i et førsteopplag på 20 000 eksemplarer og har utgivelse i januar.

Carolina de Robertis ble sammenlignet med navn som Isabel Allende da hun utkom med Det usynlige fjellet. Den neste romanen hennes har fått tittelen Perla, og den utkommer på norsk i februar. Forfatteren skal i følge forlaget også besøke Norge i forbindelse med lanseringen.  Jeg har nummeret ditt er tittelen på Sophie Kinsellas nyeste roman på norsk. På Silke forlag utkommer Historien om vakre jente av Rachel Simon. Denne boken er en av Oprah sine favoritter og har vært inne på de amerikanske bestselgerlistene. Bokens handling tar til i Pennsylvania på 1960-tallet.

I Fuglehjerne av Sinisalo Johanna kan vi lese om backpackerne Heidi og Jyrki. Jeannette Walls, forfatteren bak Krystallslottet, er aktuell med Ville hester i april. Her skriver hun historien om sin mormor. En elv en gang av Bonnie Jo Campbell ble kåret til en av de fem beste bøkene i 2011 av Washington Post. Romanen handler om en ung jentes søken etter identitet og kjærlighet og utkommer i følge Vigmostad & Bjørke på norsk i mai. Da Gud var en kanin av Sarah Winman er blitt en bestselger i Storbritannia og har vært lest og diskutert i flere bokklubber, den kommer på norsk i mars.Krim


Blant norske krimutgivelser finner vi mange spennende navn til våren. Jørgen Brekke er klar til å følge opp sin suksessdebut Nådens omkrets med Drømmeløs, den utkommer allerede i januar. Her handler det nok en gang om fortid og nåtid som knyttes sammen. Kurt Hanssen er også klar med sin bok nummer to, denne heter Nattegjest. Christer Mjåset kommer ut med Hvite ravner og Hongne Hongset er klar med bok tre i serien Traktaten, den har fått tittelen Hevneren.


Katalysatormordet er tittelen på Hans Olav Lahlums nyeste roman, det røpet Lahlum under en krimkveld tidligere i høst. Lahlum medvirker dessuten i en samling med krim og spenningshistorier i selskap med navn som Karin Fossum og Gert Nygårdshaug. Hvis du liker novellesamlinger kan du også se frem til at Juritzen forlag utgir sin årlige samling med Påskekrim. Gyldendal har også en novellesamling ute denne våren, I Den skandinaviske gullrekka finner du blant annet en historie fra vinneren av Bokhandelprisen 2011 Jørn Lier Horst. Merete Junker kommer med sin krimroman nummer tre, Pumasommer, og vinneren av Rivertonprisen 2011, Chris Tvedt, er akuell med Av jord er du kommet. Jørgen Jæger er klar med Stemmen.

Det er også mange som krimdebuterer denne våren. Marit Reiersgård debuterer med Stolpesnø og Sonja Holterman gjør sin debut med Presteskapet. Mørkets ansikt er tittelen på Jaran Dammanns krimdebut mens Inger Marie Spanges krimdebut heter Grand Marine og er en thriller fra offshore - og finansmiljøet. Ulrik Imitaz Rolfsen debuterer med Gass i februar. Sigbjørn Mostue har alliert seg med tidligere politispaner Johnny Brenna og sammen har de skrevet Operasjon Helena, en kriminalroman som tar leseren med til Oslos underverden. Unni Lindell er også klar med en ny roman. I et intervju med Dagbladet fortalte hun om Djevelkysset tidligere i høst.Ørjan N. Karlsson har skrevet Gerhardsens testamente og Ingrid Berglund utkommer med Tiden leger alle sår. Roar Sørensen fikk svært gode anmeldelser for sin debut Magellans kors, hans neste roman Kirot Avenue er klar for utgivelse i mars. Birger Baug, som blant annet har vært behørig omtalt på bloggen til Line, kommer ut med boken Død sjel. Espen Holm kommer med en ny thriller med politiske undertoner, denne heter Kong Salomos sverd. Det blir gjensyn med Bjørn Beltø i Tom Egelands nyeste kodekrim, Nostradamus testamente, du kan følge prosessen frem mot ferdig bok i Egelands facebookgruppe for romanen her. Førsteopplaget på boken skal etter sigende være på 20.500 eksemplarer.  


Flere store nordiske krimnavn har også utgivelser på norsk til våren. Camilla Läckberg er aktuell med Englemakersken og Johan Theorin med Sankta PsykoJeg vet hvem du er er tittelen på Yrsa Sigurdsdottirs neste roman. Åsa Larsson er klar med bok nummer fem i serien om Rebecca Martinsson, og Lotte og Søren Hammer utkommer med Ensomme hjerter. I denne boken blir blant annet et postbud funnet drept.Hjorth & Rosenfeldt er også klare med en ny roman på norsk, den heter Dødens disippel. Mange ser nok også frem til Jussi Adler - Olsens siste roman i norsk språkdrakt, den heter Journal 64  og utkommer i februar.Kristina Ohlsson selger meget godt i Sverige, og hennes norske lesere kan glede seg til mai, da kommer Englevakt ut på norsk. En annen svensk storselger, forfatterparet bak pseudonymet Lars Kepler, er klare med Ildvitnet på norsk. Vi kan også glede oss til La de gamle drømmene dø av John Ajvide Linqvist, her kan tilhengere av La den rette komme inn finne en novelle som forteller hvordan det gikk med Eli og Oskar.Karin Wahlberg er klar med Trøsteren  på norsk og Ann Rosman er ute med Sjelekisten.Stefan Tegenfalk fikk mange gode tilbakemeldinger for sin debut Vredens tid, første bok i en trilogi. Til våren kan du lese boken på norsk.

Schibsted opplever stor suksess med G.W. Perssons bøker på norsk og våren 2012 utgir de hans debutkrim Grisefesten. Romanen, som første gang utkom i 1978, regnes som en svensk krimklassiker og er tidligere filmatisert under tittelen Mannen från Mallorca.

Danske krimforfattere er i skuddet, og et nytt bekjentskap på norsk er ekteparet Jeanette Øbro Gerlow og Ole Thornbjerg. De kommer ut med Skrik under vann, som vant Politikens store krimkonkurranse. Her møter vi profiler Katrine Wraa som blant annet må oppklare drapet på en fødselslege. Bødker & Bruun er det siste tilskuddet av danske krimforfatterpar. Deres debutroman Blod vil ha blod kommer på norsk i februar og her møter vi rettsantropolog og knokkelekspert Linnea Kirkegaard.

Ninni Schulman fikk svært god mottakelse for sin debut Piken med snø i håret, som nå kommer på norsk. Arnaldur Indridason er klar med Hjemstavn. Robert Wilson skriver om en ny krimhelt i Straffen og Eva Joly debuterer som krimforfatter med Liras øyne.  John Hart, som blant annet har skrevet Det siste barnet, får Brødrene fra Iron House utgitt på norsk i februar. Peter James kommer med to bøker på norsk til våren; Død i morgen og Det perfekte mord.

  
 

Du kan også se frem til Åpne sår av Gillian Flynn, en mørk krimroman skrevet av en meget talentfull forfatter. Det knytter seg også store forventninger til Før jeg sovner av S.J. Watson, som Bazar forlag utgir. Mørke dager er tittelen på Belinda Bauers nyeste roman på norsk. Mo Hayder har forlengst blitt et anerkjent krimnavn og mange lesere venter på hennes nyeste roman på norsk. Hanging Hill kommer i februar og handler om hva en forelder kan være i stand til å gjøre for sitt barn. Det blir også ny krim fra Peter Temple, denne heter Stjerneskudd. Greg Huruwitz er aktuell på norsk med Du er neste, denne utkommer i februar. Samme måned kan du også lese Denise Minas Rolig ved midnatt.


Det blir mer krim fra Botswana i Tetid for damer med tradisjonell figur, skrevet av Alexander McCall Smith, og Michelle Paver er ute med Mørketid - en spøkelseshistorie mer enn en krim. Spenning blir det også i Carol Goodmans Dragningen mot dypet, som kommer i april. Sue Graftons nyeste roman på norsk er kalt V for Vendetta og Deon Meyer er klar med Brennende spor.  Ute av syne er tittelen på Linwood Barclays nyeste roman på norsk. Skjulte liv av Louise Penny er første bok i serien om Armand Gamache. Boken har mottatt flere priser og kommer på norsk i mai. Historieinteresserte kan glede seg til ny krim fra C.J. Samson, Undergang   og lesere som likte Svermen av Frank Schätzing kan se frem til hans nyeste roman på norsk, Grensen.
Barn og ungdom


De yngre leserne i familien har også mange spennende utgivelser å se frem til. Kjersti Scheen er klar med Farlige spor og Arne Berggren kommer med bok nummer to i serien Dauinger. Arne Svingen er aktuell med flere bøker i serien Svingens mørke verden som Den onde læreren. Han kommer også ut med boken Sangen om en brukket nese. Jørn Lier Horst debuterer som barnebokforfatter med Salamandergåten, en ny krimbokserie kalt Clue.

Ruben Eliassen har flere utgivelser klare denne våren. Phenomena Jolsah utkommer i februar, Phenomena Jolsah 2 i mars og Phenomena Jolsah 3 i april. Berit Bertling Cappelen har skrevet Milla og sirkusbanden og det kommer ny bok i Iselin B. Alvestads serie Alanya; Kampen om Aryak. Anne Ch. Østby er aktuell med Tegn. Selma Lønning Aarø og Tiril Valeur er klare med billedboken Vampyrlus! , og Sanne Mathiassen debuterer med Dagene før mai.

Sammen skal vi holde himmelen av Ellen Fjestad er første bok i en planlagt trilogi. Fjestad vant Schibsteds store manuskonkurranse for barn og ungdom med denne boken i 2011. Boken utkommer i februar. En annen vinner, Erik Martenson, vant juryens spesialpris i Schibsteds romankonkurranse i 2011. Til våren debuterer han med Skyggespinneren. I en forlatt koloni i galaksen kjemper to ungdommer mot en grusom overmakt. Romanen er beregnet på lesere fra 14 år og oppover, og utkommer i februar.

Heidi Linde er klar med Pym Pettersons mislykka familie og Elen Fossheim Betanzo med Blackout.  Dronningen av Myrion av Bjørg Øygarden er en fantasy for barn fra 10 år og oppover.Julia Lossius Kahr følger opp sin debut Sølvrevene med Øst for Dunkelpiggen, og Jan Grue er klar med Oliver. Sissel Chipman utkommer med Den mistenksomme ponnienTambar og sjumilsstøvlene er tittelen på Tor Åge Bringssværds nyeste roman og Sturle Brustad har skrevet Elveforsvinningen. Ingeborg Arvola utkommer med Carla min Carla. 

Sirkelen har fått fantastiske anmeldelser i Sverige, og er blitt kalt "den nye Twilight". Tidlig til vinteren kommer den norske oversettelsen. Klassikeren Jernmannen av Ted Hughes er også klar for norsk utgivelse. Giftige hjerter av S.B. Hayes er en thriller uten overnaturlige elementer men med en gotisk atmosfære. Den siste boken til Charlaine Harris, Dødens time, er også aktuell på norsk til våren. Det kommer også ny bok i serien om Septimus Heap, skrevet av Angie Sage.

Store internasjonale titler er også klare for utgivelse på norsk. Crescendo av Becca Fitzpatrick, bok nummer to i Hush Hush - serien utkommer i februar. Crossed av Ally Condie utkommer i april og Kagge har intet mindre enn tre utgivelser fra Alyson Noel denne våren: Nattstjerne, Evig din og Glitter. Pittacus Lore er klar med De siste seks, oppfølgeren til Jeg er nummer fire, og tilhengere av Christopher Paolini kan se frem til Arven, som kommer ut i april. En annen stor tittel som er verdt å merke seg er Mørk engel av Laini Taylor. Denne boken har fått fantastiske anmeldelser, både av norske og internasjonale bokbloggere.

Monsteret kommer
var en uthevet tittel på bokmessen i USA denne våren, og i februar kommer boken ut på norsk. Du bør også merke deg Miraklenes tid av Karen Thompson Walker, som utgis av Schibsted. Walker arbeider som redaktør hos Simon & Schuster i USA og dette er hennes debut. Miraklenes tid har skapt ville tilstander i amerikansk forlagsbransje, og forlagene bød over seg i håp om å skaffe seg rettighetene til serien. Første bok i serien publiseres samtidig i juni i USA, England, Norge og en rekke andre land og spås å bli en av de store snakkisene i 2012.

Bok nummer to i serien Skyggejegerne av Cassandra Clare, Den tause byen, kommer på norsk i mai. Gyldendal har kjøpt rettighetene til å utgi bøkene til Lauren Oliver på norsk, og den første tittelen de slipper er Før jeg faller. Lauren Oliver er svært populær i USA og er kjent for å skrive bøker som virkelig beveger leseren.  Gyldendal kommer også med en ny tittel fra Simone Elkeles, Brennende hjerter. I Catherine Fischers Incarceron: fengselet befinner vi oss nettopp i et futuristisk fengsel. Bok nummer ni i serien House of Night, Varslet, kommer også på norsk til våren.

Det blir ny utgivelse i serien til Jeff Kinney, En pingles dagbok, Brakkesyke kommer i april. Mange ser frem til siste bok i Kerstin Giers tidsreise-trilogi Smaragdgrønn og den kommer ut i mai. Bok nummer syv i serien Små søte løgnere, Hjerteløs, kommer også på norsk i mai. Sannsynligheten for kjærlighet ved første blikk er meget godt likt av amerikanske bokbloggere, som alt har lest forhåndseksemplar av boken, denne kan du lese på norsk allerede i januar. Vigmostad & Bjørke har flere utgivelser i serien Fem av Enid Blyton klare for utgivelse, samt nye bøker i seriene Nye - Hardyguttene og Hardyguttene. Forlaget skal også utgi flere bøker om Stompa.

Fakta og dokumentar

Stein Morten Lier har skrevet Mafia i Norge og Dag Erik Pedersen har skrevet om Kong Haralds interesse for idrett og det spennende livet han har levd i Idrettskongen. Masha Gesser har tatt for seg Putin i Putin, en uautorisert biografi og Per E. Hem har skrevet biografi om Megleren Paal Berg. Gerd Liv Valla har skrevet sine Memoarer.  

Bøker om lavkarbo har gjort det meget godt på norske bestselgerlister, og forlagene fortsetter med nye utgivelser rundt dette temaet. Den populære bloggeren bak Fotballfrue, Caroline Berg Eriksen,  kommer med sine beste lavkarbooppskrifter i Fotballfruens dagbok. Sofie Hexeberg har en ny utgivelse i sin Frisk med Lavkarbo - serie, denne gangen har hun samlet oppskrifter for selskap og helg sammen med Hanne Riise. Hexeberg er også aktuell med boken Bekreftelsen, frisk med lavkarbo.Fedon Lindberg er klar med Lavkarbo; Ikke et fett og Anna Hallén med Lavkarbo Husmannskost. Gastronomisk Institutt har skrevet Lavkarbo fra Gastronomisk Institutt. Mange lavkarboentusiaster pleier å henvise til Gary Taubes når de forteller om kostholdet sitt og hans bok Hvorfor blir vi fete kommer på norsk i januar. Schibsted utgir Lavkarbo Ekspress av Ola Lauritzon i januar.

Ulrika Davidsson er aktuell med 6 kilo på 6 uker. Pierre Dukan har solgt svært mange bøker på engelsk og i april kan du lese om Dukan -dietten på norsk. Halvor Lauvstad utkommer med Maks fettforbrenning på 8 uker og Anne Marte Sneve er klar med Supersunn familie på 12 uker.Tone Oriani Selfors har skrevet boken Cupcake, Selfors er kvinnen bak den populære bloggen Chopcakes- Cupcakes. Anette Eckmann har skrevet bok om Naturens spisskammer. Bente Klarlund Pedersen har skrevet Sannheten om sunnhet og Kari Jaquesson utgir Det første steget til en sprekere kropp. Hvis du er glad i å trene kommer det også tre andre interessante bøker. Mat for deg som trener , Tren deg sprek, spis deg slank og Maks effekt heter disse.I Leila baker mer kan du boltre deg i over 200 oppskrifter fra den svenske tv-kokken Leila Lindholm og det kommer ny bok med oppskrifter fra The Hummingbird Bakery. 

Terje Tvedt har skrevet om den kjente elven Nilen i Nilen; Historienes elv og Rolf Hjelmstad har tatt for seg Medisinplanter i Norge. Anbjørg Sætre Håtun har skrevet God bedring! og Kristine Getz har skrevet om spiseforstyrrelser i Hvis jeg forsvinner, ser du meg da? Erik Fosse kommer ut med Palestinernes historie og Roger Pihl og Stein Inge Johannessen er klare med Skyldig til det motsatte er bevist. Johannessen satt ni måneder i varetekt siktet for et drap en annen mann senere tilsto å ha begått. Det kommer også bok om Titanic.

Svein Sæter har skrevet Krigsmor og Eldar Høidahl har skrevet om skøyesportens historie i To indre og vekk me'n. Alf R. Jacobsen mottok svært gode anmeldelser for sin siste bok Kongens Nei. I mars kommer han med sin nyeste roman på Vega forlag; Angrep ved daggry; Narvik 9 - 10. april 1940. Dette er en tredje boken Jacobsen skriver om tyskernes felttog i Norge. Det blir også historie fra 2. verdenskrig i Stein Ugelvik Larsens bok De norske frontkjemperne og en sterk skildring fra en konsentrasjonsleir i Jeg overlevde Treblinka av Chil Rajchman. Det blir også krigshistorie i Vi dro mot nord.I De klarsynte skriver Per Asle Rustad om de klarsynte som har vært brukt i programmer som Åndenes makt på TV Norge. Fokuset ligger spesielt på svenske Lena Ranehag, og boken skal visstnok komme med nye opplysninger om uoppklarte drapssaker i Norge.Boken utgis av Schibsted i mars. Ben Gouldacre tar et oppgjør med alternativmedisinen i Kvakksalverne og Eva Mæhre Lauritzen har skrevet om Seks planter som forandret verden.  Timothy Snyder har skrevet Dødsmarkene; Europa mellom Hitler og Stalin og den britiske journalisten Caitlin Moran er aktuell med Kunsten å være kvinne. 


I Bestemors hage skriver Kari Vetlesen om bestemorhager over hele landet. Boken utgis av Vega forlag i april. I En bokpushers bekjennelser skriver Kristenn Einarsson om Bokklubbene og gir et innblikk i norsk bokbransje. Einarsson var direktør i Bokklubbene fra 1991 til 2010. I Se Norges Blomsterdal, som utgis av Vega forlag, skriver Ingrid Bjørnov om trangen til å synge i kor og om flere av Norges mange kor. Boken kommer ut i april. Per Egil Hegge har skrevet En reise gjennom Baltikum, som utgis av Schibsted i mars.


 

I Oppskriften på lykke signert Deepak Chopra forsøker han å finne ut om man også er friskere når man er lykkelig. Mange opplever forøvrig en intens lykkefølelse når de for eksempel løper, og da kan Den ultimate løpeguiden av Sally Edwards være en bok å kikke på. Du kan også lære om Slik gjør du lykke hos mannen i Therese Hubers bok. Sigurd B. Hennum byr på nostalgi i en ny serie utgitt ved Tango. I Tilbake til 50-årene, Tilbake til 60 - årene og Tilbake til 70 - årene har han samlet bilder og historier fra disse tiårene. Disse bøkene kommer i april.  I Vårherres sporhunder kan du lese om hvordan Frelsesarmeen hvert år sporer opp flere mennesker som har forsvunnet. Jens M. Johansson har møtt flere av nordens mest kjemte forfattere og skriver om disse møtene i Døde fedre.   I Broren min skriver Eline Johnsen Helledal om storebroren som bruker narkotika og hvordan dette virker inn på resten av familien.  

NB: Denne listen er ikke uttømmende og inneholder ikke alle titlene som blir å finne hos de ulike forlagene til våren 2012. Noen av datoene som er oppgitt kan bli endret eller flyttet. Jeg ønsker å understreke at jeg ikke er del av noe affiliate - program og har heller ingen andre avtaler med noen av de norske bokhandlerne jeg linker til, jeg tjener derfor ikke noe på at du klikker deg inn på linkene i denne saken.

I starten av hver måned i 2012 vil du få en oversikt over de titlene som utkommer den måneden her inne på Bokelskerinnen. Jeg kommer også til å legge ut en bedre oversikt over debutanter etter hvert. God lesevår!

Labels: , , ,